Postuar nga: Flamur Vezaj

Investigim 25 Jul 2017

Premtimi i kryeprokurorit për tolerancë zero shfryhet në ndëshkime minimale

Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se pavarësisht akuzave për shkelje të ligjit në kryerjen e hetimeve, vetëm dy prokurorë u shkarkuan dhe 14 të tjerë morën masa disiplinore përgjatë tre viteve të fundit.

Related Posts

Investigim 22 Mar 2017

Gjyqtari i Apelit, 47 mijë USD pagesë për konsulencë ligjore nga vëllezërit Balili

Hetimi pasuror ndaj të ashtuquajturit “Eskobari i Ballkanit” përfshin edhe një pagesë prej 47 mijë dollarësh, që një gjyqtar i Apelit të Vlorës deklaron se ka përfituar nga puna 1-vjeçare si konsulent ligjor pranë kompanive të familjes “Balili”.

Investigim 23 Jan 2017

Derbi ‘El Classico”: tre gjyqtarë të Apelit Durrës nën hetim për korrupsion

Një treshe gjyqtarësh nga Durrësi janë nën hetim për korrupsion pasiv, pasi dyshohen se kanë përfituar një udhëtim për të parë ndeshjen Real Madrid – Barcelona nga një biznesmen, palë në një gjykim civil.

Investigim 25 Oct 2016

“Procedurë në letër”; Prokuroria shmang kontrollin e banesave për gjyqtarët

Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se Prokuroria shmang rëndom kontrollin e banesave të gjyqtarëve dhe prokurorëve në rastet e hetimit të korrupsionit apo të pasurisë së tyre.

Investigim 30 May 2016

Të dënuarit e krimit të organizuar vjelin frytet e bizneseve të sekuestruara

Një duzinë kompanish biznesi të sekuestruara gjatë vitit 2015 vazhdojnë të gjenerojnë të ardhura për familjarët e të dënuarve për krime, ndërkohë që Agjencia përgjegjëse përballet me vakuum ligjor dhe mungesë të vullnetit politik. 

Lajm 28 Dec 2015

“Xhihadi II”, dosja e ish-imamit Almir Daci dërgohet në gjykatë

Militanti i ISIS, i shfaqur në qershor 2015 përmes një videoje kërcënuese do të gjykohet në mungesë, ndërkohë që pamundësia për të mbledhur prova pezullon hetimet për shqiptarët e tjerë në Siri.

Investigim 9 Oct 2015

Dosja “ Fullani ” nxjerr zbuluar milionat e harxhuara për ish-hotel Dajtin

Pas blerjes së ish-hotel Dajtit për 30 milionë euro, Banka e Shqipërisë ndërmori një seri prokurimesh të drejtpërdrejta për shndërrimin në zyra, por projektet shkuan keq dhe thelluan degradimin e godinës.

Investigim 3 Jun 2015

Skemat mashtruese të mbledhjes së borxheve i kushtuan miliona euro shqiptarëve

Pasi CEZ bleu kompaninë e shpërndarjes së energjisë elektrike në Shqipëri, kompania hyri në partneritet me një biznesmen vendas për të mbledhur faturat e papaguara – por përfundoi e zhvatur prej tij.

Lajm 5 May 2015

Shqiptarët me ID italiane drejt Amerikës: një agjent sekret zbuloi rrjetin

Një agjent i infiltruar nga policia zbardhi skemën e trafikimit të dhjetra shqiptarëve drejt Shteteve të Bashkuara, përmes dokumenteve të falsifikuara italiane. 20 mijë euro u paguan për llogari të rrjetit të trafikantëve përmes sistemit bankar.  

Investigim 2 Apr 2015

Gardianë dhe shkelës të ligjit: gjyqtarët i shpëtojnë drejtësisë në KLD

Gjyqtarët e kapur në shkelje të ligjit amnistohen nga kolegët e tyre në KLD apo gjykata, duke e mbajtur sistemin brenda rrethit vicioz të pandëshkueshmërisë dhe besimit të ulët të publikut.

Më shumë