Postuar nga: George Soros

Analize 12 Feb 2020

Europa duhet të pranojë kërcënimin që përbën Kina

Në shtator Xi do të takohet me krerët e shteteve dhe qeveritë e 27 vendeve anëtare të BE-së në samitin BE-Kinë që do të mbahet në Leipzig. Europianët duhet të kuptojnë se kjo do t’i japë atij një fitore politike shumë të nevojshme nëse ai nuk mbahet përgjegjës dhe nuk pyetet për dështimin e tij për të respektuar dhe mbështetur të drejtat e njeriut, sidomos në Tibet, Xinjiang dhe Hong Kong.

Opinion 10 Nov 2019

Ngritja e nacionalizmi pas rënies së murit të Berlinit

Ne jetojmë në kohë revolucionare, kur rrezja e mundësive është shumë më e gjerë se zakonisht dhe rezultati është edhe më i pasigurt sesa në kohërat normale. E vetmja gjë ku mund të mbështetemi janë bindjet tona.

Analize 15 Feb 2018

Kërcënimi i mediave sociale për shoqërinë dhe sigurinë

Duhet përpjekje e madhe për të mbrojtur atë që Xhon Stuart Mill e quajti liri të mendjes. Me t’u humbur, ata që rriten në epokën dixhitale ku disa kompani po marrin pushtet mbi vëmendjen njerëzore, mund ta kenë të vështirë ta fitojnë atë mbrapsht.

Analize 13 Dec 2017

Fushata e dështuar e gënjeshtrave e qeverisë së Hungarisë

Qeveria e Hungarisë ka publikuar rezultatet e “konsultimit kombëtar” mbi atë që ajo e quan “Plani Soros” për të mbytur vendin te migrantë dhe refugjatë myslimanë. Por një plan i tillë nuk ekziston, ekziston vetëm një fushatë propagande e financuar me paratë e taksapaguesve për të ndihmuar një administratë të korruptuar për të hequr vëmendjen nga dështimi i saj për të përmbushur aspiratat e Hungarisë.

Analize 1 Jun 2017

Të mbrojmë Europën

Krizat e reja dhe ndryshimet rrënjësore të politikës në Europë kërkojnë një rigjallërim të BE-së, i cili nuk duhet të vijë vetëm sipas sistemit tradicional, por edhe në mënyra të reja që lidhen me komunitetet dhe pranimin nga BE-ja të problemeve.

Analize 18 Feb 2016

Të mirat e shpenzimeve të përqendruara

Epidemiologët e dinë se shpenzimi i sasive të mëdha të parave njëherësh mund të jetë shumë më efikas se sa shpenzimi i të njëjtës shumë pak nga pak përgjatë viteve. E njëjta përqasje duhet të zbatohet për krizën e refugjatëve, ku investime të mëdha nevojiten për të shmangur një epidemi frike, urrejtjeje dhe radikalizimi.

Analize 29 Sep 2015

Të rindërtosh sistemin e azilit

Kriza e azilkërkuesve është krijuar jo nga numrat e migrantëve që po dynden në dyert e BE-së, por nga mungesa e një politike tërësore të BE-së. Dhe zgjidhja, sugjeron George Soros, qëndron pikërisht këtu, një politikë tërësore europiane për problemin dhe jo në vendosjen e barrierave kufitare.

Analize 24 Jun 2015

Shansi i fundit për Ukrainën dhe Europën

Përse duhet të ndërhyjë BE-ja në Ukrainë dhe çfarë dobish do t’i sillte kjo në të ardhmen e saj, George Soros argumenton.

Analize 1 Apr 2015

Shanci i fundit për Ukrainën dhe Europën

Ukraina ka mbërritur në një pikë kritike në betejën e saj për mbijetesë; Por po kështu është situata edhe për Bashkimin Europian. Kufiri përtej të cilit të gjitha skenarët e mundshëm të këqija janë të mundur, si për Ukrainën ashtu edhe për BE-në, mund të jetë vetëm pak ditë apo pak javë larg.

Më shumë