Postuar nga: Geri Emiri

Lajm 11 Apr 2019

Helmimi dhe zhdukja e qenve, qytetarët protestojnë në Durrës

Zhdukja e disa qenve të braktisur në zonën e plazhit në Durrës bëri bashkë aktivistë dhe vizitorë të huaj të qytetit që akuzuan pronarë të lokaleve e bizneseve pranë plazhit për helmim të organizuar.

Investigim 12 Mar 2019

Ekskavatorët e ‘Velierës’ shkatërrojnë muret e konakut të Princ Vidit

Rifillimi i punimeve për ndërtimin e projekti ‘Veliera’ në Durrës u krye pa monitorim arkeologjik, duke sjellë shkatërrimin e pjesshëm të ndërtesës së periudhës osmane, që u përdor një shekull më parë si konak për Princ Vidin.

Lajm 22 Feb 2019

Apeli i hap rrugë ndërtimit të “Velierës” në zonën arkeologjike “A”

Gjykata Administrative e Apelit vendosi në dhomën e këshillimi t’i hapi rrugën ndërtimit të projektit “Veliera”, duke pushuar gjykimin e çështjes dhe prishur vendimin e Gjykatës Administrative Durrës, që kishte ndaluar kryerjen e punimeve ndërtimore në zonën arkeologjike “A”.

Lajm 14 Dec 2018

Grabiten me armë 7.5 milion lekë të Drejtorisë së Transportit Durrës

Një makinë e një kompanie sigurie është grabitur nga 3 persona të armatosur në Shkozet, ndërsa kryente transportin e një shume parash të Drejtorisë së Shërbimeve të Transportit Rrugor Durrës.

Lajm 7 Dec 2018

Studentët vazhdojnë protestat deri në plotësimin e të gjitha kërkesave

Disa mijëra studentë kanë vazhduar për të katërtën ditë radhazi protestat masive duke i parashtruar ministrisë së Arsimit një grup kërkesash për përmirësimin e gjendjes së sistemit të lartë arsimor në vend.

Lajm 6 Dec 2018

Studentët shqiptarë ngrihen kundër tarifës së universiteteve

Mijëra studentë nga qytete të ndryshme të Shqipërisë u ngritën të enjten në protesta masive kundër tarifave të universiteteve publike, të frymëzuar nga protesta e nisura të martën në Tiranë.

Lajm 24 Nov 2018

Helmim masiv në një fasoneri të Durrësit, 8 punonjëse në spital 

Tetë rrobaqepëse shkuan në urgjencën e Durrësit me të vjella dhe kollë, dy prej tyre u dërguan në Tiranë në gjendje më të rëndë. Gratë, punëtore në një fasoneri, u thanë mjekëve se janë ndjerë keq për shkak të avujve gjatë hekurosjes. Policia shoqëroi pronarin italian, ndërsa thotë se shkaku ishte transportimi i disa kondicionerëve.

Investigim 17 Nov 2018

Dëmtimi i rrugës antike nga punimet e HEC-it, u fshi me një të rënë lapsi

Ekspertiza e një topografi, bazuar mbi fotografi të dhëna nga kompania koncesionare nën akuzë për dëmtimin e një segmenti kalldrëmi që sipas arkeologëve i përket një degëzimi të rrugës Egnatia, i mjaftoi Prokurorisë së Pogradecit për të pushuar hetimet, ndërkohë që institucionet e trashëgimisë kulturore bënë një sy qorr.  

Reportazh 15 Sep 2018

Një vendim qeverie “zhyt” në pasiguri të apasionuarit pas sporteve nënujore

Mungesa e zonave të rezervuara për zhytje pengon turizmin dhe pasionin e zhytësve në Durrës dhe qytete të tjera bregdetare. Një hartë e miratuar si pjesë e një VKM-je në vitin 2014 përcakton 9 zona vetëm në Vlorë e Sarandë, ndërkohë vizitat në sitet arkeologjike nënujore mbeten të ndaluara.

Lajm 27 Aug 2018

“Imazhi i ri” i bashkisë së Durrësit për gjelbërimin rrafshon rrapat 50-vjeçarë

Bashkia e Durrësit  preu rrapat 50-vjeçarë në një nga rrugët e qytetit, duke përdorur si justifikim herë faktin se pemët ishin të sëmura dhe herë mospërputhjen e tyre me projektin e rikonstruksionit të trotuarit-ku pritet të mbillen pemë bliri dhe palma.

Më shumë