Postuar nga: Gëzim Kabashi

Analize 30 Jan 2018

Projekti i ri i ‘Velierës’ mban të ndarë bashkinë dhe aktivistët

Një projekt i ri i bashkisë së Durrësit që sipas saj do mundësojë ruajtjen e rrënojave arkeologjike në vendin ku po ngrihet Veliera dhe do i bëjë ato të vizitueshme, nuk ka kënaqur kundërshtarët e tij, që mendojnë se ndërtimi me vlerë 6 milion dollarë është i paligjshëm dhe cënon historinë e qytetit.

Reportazh 29 Jan 2018

Të rrënuar dhe sërish të pastrehë: Drama e të mashtruarve nga “piramidat” e ndërtimeve

Dhjetra persona, viktima të shitjeve të dy apo trefishta të apartamenteve në Durrës dhe qytete të tjera të vendit kanë humbur kursimet e jetës dhe enden gjyqeve për të zgjidhur problemet e pronësisë, ndërkohë që ndërtuesit kanë zbrazur llogaritë dhe ia kanë hedhur drejtësisë pa u ndëshkuar.

Reportazh 17 Jan 2018

Ish-nxënësit kthehen për të ndihmuar gjimnazin ku mësuan

Një grup maturantësh të shkollës së mesme “Gjergj Kastrioti” në Durrës, me karriera të rëndësishme jashtë dhe brenda vendit,  kanë në plan krijimin e një klubi “Alumni” që do financojë nxënësit më të mirë të gjimnazit dhe po ashtu të ndihmojnë financiarisht shkollën.

Reportazh 28 Dec 2017

Sfida e Durrësit për të ringjallur traditën dhe ruajtur mozaikët (Video)

Mozaikët e vjetër të Durrësit, një dëshmi e një qyteti të pasur të antikitetit, rrezikohen prej pamundësisë për t’i mbrojtur. Shumë prej tyre janë të panjohur e mbeten të mbuluar nëntokë, ndërsa qyteti përpiqet të rigjallërojë traditën e ndërtimit të tyre.

Lajm 27 Dec 2017

Çështja “Veliera”, ekspertët shprehen se projekti i ndryshuar nuk cënon gjetjet arkeologjike

Tre ekspertë të thirrur nga Gjykata Administrative kanë vlerësuar se dëmet nga projekti Veliera janë të rikuperueshme dhe se ndryshimet në projekt krijojnë mundësinë e ruajtjes dhe ekspozimit të gjetjeve arkeologjike, duke i dhënë të drejtë Bashkisë së Durrësit. Përfaqësuesit e shoqërisë civile kanë 48 orë për të kundërshtuar këto gjetje, ata këmbëngulin në pavleshmërinë e projektit duke thënë se ai ka prekur në një zonë arekologjike ku nuk lejohet ndërtimi

Lajm 4 Dec 2017

Çështja “Veliera”, gjykata cakton tre ekspertë, shtyhet edhe tre javë shqyrtimi

Tre ekspertë arkeologë do të vendosin se cila do të jetë e ardhmja e projektit “Veliera”, punimet për ndërtimin e së cilës kanë filluar para një viti në Durrës, por përfaqësues të shoqërisë civile u ankuan për një shtyrje të re të gjyqit, të cilat i quajtën të pajustifikuara

Lajm 13 Nov 2017

Projekti “Veliera” i Durrësit, që prej një viti në dorë të dy gjykatave

E ardhmja e zbatimit të projektit “Veliera” në Durrës vazhdon të zvarritet në dy Gjykata, ku përfaqësuesit e Shoqërisë Civile po përballen me Bashkinë e qytetit dhe firmat e ndërtimit që punojnë për realizimin e veprës me vlerë 6 milion USD.

Lajm 31 Oct 2017

Ullinjtë shekullorë të rrezikuar prej ndërtimeve dhe erozionit (VIDEO)

Studiuesit thonë se në Shqipëri ka 136 mijë rrënjë ulliri që mund të datohen deri në 3 mijë vjeçarë duke qenë një “muze i gjallë”, ndërsa bëjnë apel për t’i mbrojtur pemët pasi mjaft prej tyre rrezikohen prej ndërtimeve të reja dhe mungesës së kujdesit e erozionit

Lajm 21 Oct 2017

Instituti i Arkeologjisë në Tiranë, identifikon në gjirin e Durrësit piroskafin “ALBANO”

Përpjekjet e vazhduara të arkeologëve nënujorë shqiptarë sollën identifikimin e piroskafit italian “Albano”, i mbytur në gjirin e Durrësit gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Lajm 13 Oct 2017

Procesi gjyqësor për derdhjen e karburantit në bregdetin e Durrësit nis me dështim

Trageti “Bridge” dhe drejtuesit grekë të tij u gjetën përgjegjës nga prokuroria për një nga episodet e derdhjes së karburantit në portin e Durrësit në fund të vitit 2015, duke shkaktuar ndotje. Prokuroria pretendon se dy drejtuesit janë autorë të ngjarjes, por seanca e parë gjyqësore ndaj tyre dështoi, pasi nuk ka qenë e mundur të njoftohen.

Më shumë