Postuar nga: Hysen Likdisha

Analize 13 Jan 2021

Sëmundja e pishave përhapet prej një dekade në pyjet halore të Bulqizës

Qindra hektarë pyje pishe në bashkinë e Bulqizës janë të prekura nga sëmundja e procesionares, ndërhyrja e fundit ndaj larvave shkatërruese u realizua në mënyrë të kufizuar 5 vite më parë.

Investigim 30 Jun 2020

Albchrome akuzohet se u ‘mohon’ minatorëve të drejtën Kushtetuese të grevës

Pas përplasjeve me një lëvizje të re sindikale, kompania e nxjerrjes së kromit në pronësi të biznesmenit më të pasur në Shqipëri, akuzohet se ka rishikuar kontratën kolektive në përpjekje për t’u mohuar minatorëve të Bulqizës të drejtën e tyre Kushtetuese për të shpallur grevë.

Lajm 24 Jun 2020

Minatori 50 vjeçar humb jetën në galeritë e Martaneshit

Astrit Xhafa, baba i pesë fëmijëve mbeti i vdekur pas një aksidenti në galeri të mërkurën, duke rënduar bilancin e viktimave në minierat e kromit.

Reportazh 13 Mar 2020

Covid-19 fut Shqipërinë në karantinë

Pjesa më e madhe e qyteteve kryesore në vend kanë respektuar urdhërat për karantimin, ndërsa disa qindra shoferë u ndaluan dhe makinat u bllokuan për qarkullim pa autorizim. Kryeministri njoftoi në mbrëmje masa shtesë, ndërsa bëri me dije kufizim të udhtimit ndërqytetas.

Lajm 26 Feb 2020

Keqfunksionimi i kaldajës së shkollës helmoi katër nxënës në Bulqizë

Katër nxënës të shkollës 9-vjeçare në Godvi të Bulqizës përfunduan në spital me simtoma helmimi, ndërsa policia njoftoi se ngjarja kishte ndodhur nga keqfunksionimi i kaldajës.

Lajm 24 Oct 2019

Helmohen 14 gjimnazistë në Bulqizë, një nxënëse në gjendje të rëndë në Tiranë

Një  gjimnaziste, 18 vjeç, ndodhet në gjendje të rëndë në QSUT me shenja të helmimit, ndërsa 13 nxënës të tjerë janë shtruar në Bulqizë dhe Peshkopi. Policia dyshon se arsye e helmimit është një “spraj” i përdorur në klasë.

Reportazh 29 Sep 2019

Rilindja Urbane në Dibër, ‘e panevojshme dhe e papërfunduar’

Bulevardi “Elez Isufi” në qytetin e Peshkopisë u rinovua me pllaka guri në vend të asfaltit me një investim prej 848 mijë eurosh, por banorët ankohen për cilësinë e punimeve dhe pohojnë se projekti ka përkeqësuar lëvizjen në dimër dhe në verë.

Lajm 24 Apr 2019

Aksident i rëndë në minierë, 1 minator vdes nga gazi në Bulqizë

Një minator vdiq, ndërsa një tjetër u helmua nga shpërthimi i gazit në një galeri kromi në minierën e e Tërnovës në Bulqizë.

Lajm 3 Apr 2019

Falsifikime për të lehtësuar pagesat ndaj OSHEE, dënohen 4 zyrtarë në Dibër

Katër zyrtarë lokalë në Trebisht, Dibër u gjetën fajtorë nga gjykata pasi lëshuan vërtetime false për të ndihmuar banorët të shlyenin me këste më të vogla pagesat ndaj OSHEE. Avokatja e të akuzuarve njoftoi apelim të vendimit.

Analize 21 Feb 2019

Gjyqe, borxhe dhe shpyllëzim: Pasojat që lanë pas HEC-t në liqenet e Bulqizës

Punimet për ndërtimin e HEC-eve që furnizohen nga një grup liqenesh mes Valikardhës dhe Martaneshit, përfshirë Liqenin e Zi që është monument natyre, kanë krijuar një varg konfliktesh dhe procesesh gjyqësore mes kompanisë, autoriteteve dhe banorëve.

Më shumë