Postuar nga: Ivana Dervishi

Lajm 4 Oct 2018

Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit i bën thirrje BE të ngrejë zërin ndaj korrupsionit në vend

Aktivistë nga Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit dhe qytetarë të Tiranës protestuan të enjten para Pallatit të Kongreseve ndërsa i bënë thirrje zyrtarëve të BE të jenë më kritikues ndaj korrupsionit dhe politikanëve shqiptarë.

Lajm 3 Oct 2018

Vizitë turistike në qytetin e Krujës (Fotogaleri)

20 kilometra larg kryeqytetit, qyteti i Krujës me Kështjellën e Skënderbeut, Pazarin e Vjetër dhe Muzeun Etnografik ofrojnë një kthim pas në shekuj dhe një rifreskim [...]
Reportazh 29 Sep 2018

Rrëfime pa kufje, të rinjtë ndajnë eksperiencat e punës në call center

Një grup të rinjsh me eksperiencë në punën si operatorë telefonikë në call centera kaluan një mbrëmje sociale duke ndarë rrëfimet e tyre të orëve të gjata e të lodhshme të punës me kufje.

Lajm 27 Sep 2018

Raporti: Gratë dhe vajzat e pafavorizuara jetojnë të paragjykuara dhe të dhunuara

Gratë dhe vajzat e komuniteteve të pafavorizuara në Shqipëri jetojnë me dhunë, varfëri, paragjykim si dhe me mungesë të shërbimeve shtetërore që i mbron ato nga dhunuesit, zbuloi një raport i publikuar enjten në Tiranë.

Lajm 20 Sep 2018

Artistët shqiptarë bashkojnë zërin për t’i kënduar mbrojtjes së lumenjve (Video)

Duke përcjellë përmes muzikës mesazhin e mbrojtjes së natyrës dhe lumenjve, një grup muzikantësh shqiptarë publikuan një këngë “të gjelbër”, që i këndon bukurive të Vjosës dhe Valbonës dhe kërcënimit nga lakmia njerëzore.

Lajm 17 Sep 2018

Banorët dhe aktivistët bllokojnë hyrjen e kantierit të HEC-it në Valbonë (Video)

Një grup aktivistësh ndërkombëtarë dhe banorë të luginës së Valbonës bllokuan të hënën në mëngjes hyrjen e kantierit të hidrocentralit Dragobia, ndërsa kërkuan zbatimin e vendimit të Gjykatës Administrative për pushimin e punimeve nga ana e kompanisë.

Lajm 11 Sep 2018

Ndërprerja e transmetimit analog krijon radhë të gjata për dekodera (Fotogaleri)

Dhjetëra qytetarë janë mbledhur në radhë jashtë dyqaneve që shesin dekodera dixhitalë në kryeqytet, pasi më 10 shtator Autoriteti i Mediave Audiovizive ndërpreu [...]
Lajm 10 Sep 2018

Kajakistët vërshojnë në Tiranë në protestë kundër HEC-eve

Një grup kajakistësh nga vende të ndryshme të botës, e nisën nga Vjosa turin e tyre Ballkanik ku pritet të lundrojnë dhe protestojnë në gjashtë shtete të rajonit për të rritur ndërgjegjësimin kundër hidrocentraleve.

Lajm 6 Sep 2018

Mësuesit ndërtojnë një shkollë të re për nxënësit në fshatin e Skraparit

Dy mësues nga fshatrat e Skraparit iu përveshën punës gjatë verës t’u siguruar nxënësve të zonës, një shkollë të re, ndërsa ia dolën të mbledhin paratë e nevojshme përmes një fushate në internet.

Lajm 22 Aug 2018

Temperaturat e larta zhvendosin foletë e breshkës detare në Shqipëri (Video)

Ardhja e breshkës detare në brigjet shqiptare për folezim ngjall te ekspertët shpresën për shtim të biodiversitetit dhe rritje të turizmit të qëndrueshëm.

Më shumë