Postuar nga: Jack Davies

Reportazh 25 Aug 2019

Leksione nga autopsia e një bariu sllav të gllabëruar

Hulumtimi i një gruaje për një këngë popullore gati të harruar zbuloi se ajo kishte një origjinë të lashtë që shkonte pas në kohë tek besimet fetare të epokës së gurit duke shkuar përtej ndasive rajonale.

Reportazh 4 Mar 2019

Misteri për babanë “shqiptar” të Egjiptit modern

Askush nuk e vë në dyshim se Muhamed Aliu hodhi themelet për shtetin modern të Egjiptit, por nëse ai ishte apo jo shqiptar, dhe shumë të tjera përveç kësaj, mbeten një pikëpyetje e madhe.

Më shumë