Postuar nga: Johnny Wood

Blog 20 May 2020

Hapen plazhet e Europës: Dronë, dezinfektues dhe distancim social

Në të gjithë botën ka pasur më shumë se 4.9 milionë raste të konfirmuara me COVID-19. Disa vende evropiane po përgatiten të rihapin plazhet, si edhe baret e restorantet buzë detit. Shumica e resorteve kanë vendosur rregulla strikte. Me shumë prej kufijve ndërkombëtarë të mbyllur, vendet që mbështeten te industria e turizmit këtë vit do të duhet të varen te vizitorët vendas.

Blog 17 Mar 2020

Si të vetëizolohemi?

Qëndrimi në shtëpi dhe shmangia e kontaktit me të tjerët mund të ndihmojnë në kontrollin e virusit. Qeveri dhe autoritete të ndryshme kanë këshilla të ndryshme. Këtu është një shembull i udhëzimeve të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar.

Blog 5 Mar 2020

Masat e ndërmarra nga vende të ndryshme për koronavirusin

Koronavirusi COVID-19 tani është përhapur në çdo kontinent, përveç Antarktidës, duke sfiduar sistemet shëndetësore dhe qeveritë kudo. Edhe pse pjesa dërrmuese e pothuajse 90,000 rasteve në të gjithë botën janë në Kinë, nga ku edhe e ka origjinën virusi, tashmë janë prekur 64 vende të ndryshme.

Lajm 20 Nov 2019

Katër shtetet më të lumtur në Bashkimin Europian

A jeni i lumtur? Nëse po, a jeni më i lumtur nga sa ishit pesë vjet më parë?

Blog 30 Sep 2019

Ja qytetet më të mira për ekuilibrin punë-jetë në vitin 2019

Të gjesh kohë për veten gjatë një jave stresuese pune nuk është e thjeshtë. Por në disa vende është më lehtë sesa në disa të tjera, sipas një studimi të fundit.

Blog 13 May 2019

Më shumë se 750 milionë njerëz në botë do të emigronin, po të mundeshin

A keni menduar ndonjëherë të shpërnguleni përgjithmonë në një vend të ri? Nëse përgjigja është po, atëherë nuk jeni i vetëm. Një sondazh i ri tregon se 15% e popullsisë globale – mbi 750 milionë njerëz – do të emigronin, nëse do të mundnin.

Më shumë