Postuar nga: Kate Kelland

Blog 23 May 2019

Studim: Obeziteti po rritet më shpejt në fshatra sesa në qytete

Normat globale të obezitetit midis njerëzve që jetojnë në fshat janë në rritje më të shpejtë sesa ato mes banorëve të qytetit, pjesërisht për shkak të qasjes më të madhe në zonat urbane të ushqimeve të shëndetshme dhe vende për t’u stërvitur, thonë studiuesit.

Blog 26 Apr 2019

Epidemia e fruthit në botë, më shumë se 20 milionë fëmijë të pa vaksinuar

Më shumë se 20 milionë fëmijë në vit në mbarë botën nuk bënë vaksinën kundër fruthit gjatë tetë viteve të fundit, duke bërë kështu të mundur ekspozimin ndaj një virusi që tani po shkakton epidemi të kësaj sëmundjeje globalisht, tha një raport i Kombeve të Bashkuara të enjten.

Më shumë