Postuar nga: Kathryne Bomberger

Opinion 9 Sep 2020

Serbia, Kosova duhet të angazhohen të hetojnë si duhet rastet e personave të zhdukur

Dialogu Beograd-Prishtinë do të ketë efekt maksimal nëse qeveria e Kosovës dhe ajo e Serbisë angazhohen të hetojnë me besueshmëri rastet e mbetura të personave të zhdukur nga konflikti në Kosovë, ndërsa mbështeten në proceset ekzistuese për bashkëpunim rajonal.

Opinion 5 Jul 2019

Samiti i Poznanit s’duhet të harrojë fatin e të zhdukurve të Ballkanit

Samiti i Ballkanit Perëndimor do të jetë një rast i dobishëm që qeveritë të kontrollojnë progresin e bërë për gjetjen e 12,000 njerëzve që u humbën në luftërat e viteve 1990 dhe që rezultojnë ende në listën e personave të zhdukur.

Opinion 6 Mar 2019

Bashkëpunimi rajonal është çelësi për gjetjen e personave të zhdukur gjatë luftës

Teknika të përmirësuara hetimore dhe të mjekësisë ligjore nënkuptojnë se është ende e mundur gjetja e 12,000 personave që u zhdukën gjatë luftërave ballkanike, por bashkëpunimi mes qeverive është thelbësor në mënyrë që familjet të mund të mësojnë më në fund fatin e të afërmve të tyre të zhdukur.

Më shumë