Postuar nga: Koichi Hamada

Analize 8 Jan 2021

Të parandalosh “Trump 2024”

Republikanët dhe demokratët nuk duhet të jenë dakord për çdo gjë por ata duhet të veprojnë duke u nisur nga një realitet i përbashkët. Vetëm ata janë në gjendje të hartojnë politika në mirëbesim dhe të gjejnë kompromise me përfitim të përbashkët si dhe të mbrojnë demokracinë amerikane nga aspirantët për diktatorë të etur për të shfrytëzuar ndasitë konjiktive të amerikanëve.

Analize 5 Mar 2020

Lufta fiskale kundër COVID-19

Qeveritë duhet të mbështeten në masa fiskale dhe jo në masa monetare kur t’i përgjigjen katastrofave natyrore apo epidemive të tilla si COVID-19, koronavirus. Mbi të gjitha, politikëbërësit duhet të veprojnë me shpejtësi, dhe – veçanërisht në rastin e Japonisë – të mos gënjehen nga deklaratat keqinformuese mbi nivelin e borxhit publik.

Analize 27 Feb 2017

Si po e teston demokracinë Donald Trump

Presidenti i ri amerikan, Donald Trump, paraqet një kthesë të madhe në historinë e presidentëve amerikanë, duke ofruar kështu një test të vështirë për kushtetutën dhe themelet e demokracisë në vend dhe mbarë botën.

Analize 27 Feb 2016

Më pak se zero në Japoni

Më 16 shkurt, Banka e Japonisë u bashkua me Bankën Qendrore Europiane, Bankën Kmbëotare të Zvicrës dhe të tjerave në zbatimin e politikës së normave negative të interesit mbi depozitat. Megjithëse lëvizja menjëherë e uli strukturën e normave të interesit edhe më poshtë, siç pritej, efektet e saj mbi vlerën e jenit dhe mbi aksionet në bursa qenë surpriza të pakëndshme.

Më shumë