Postuar nga: Lamija Grebo

Reportazh 7 Jul 2020

Jeta dhe vdekja tragjike e “Bowie”-t të Srebrenicës

Samir Mehiç, një kitarist boshnjak i njohur me nofkën Bowie, si muzikanti i tij i preferuar britanik, ishte një adhurues i rokenrollit në Srebrenicë gjatë kohës së luftës, por u vra në masakrat e korrikut 1995 së bashku me mijëra burra dhe djem nga qyteti.

Lajm 10 Jun 2020

Kërkohet shtrimi në spital në Hagë i Ratko Mlladiçit

Mbrojtja e Ratko Mlladiçit bëri thirrje që ish-komandanti i Ushtrisë Serbe të Bosnjës të transferohej me urgjencë nga Njësia e Paraburgimit e Kombeve të Bashkuara në një spital në Hagë sepse shëndeti i tij ka vazhduar të përkeqësohet.

Interviste 25 Feb 2020

“Kjo ishte reale”: Ekspozitë për humbjen e lirisë gjatë luftës në Bosnjë

Fotografi i njohur amerikan Ron Haviv rikthehet në Bosnjë me një ekspozitë kushtuar të burgosurve të luftës.

Investigim 18 Jun 2019

Abuzimi online tashmë i zakonshëm për gazetaret femra në Ballkan

Gazetaret në Ballkan përballen çdo ditë me kërcënime online. Shumë prej tyre thonë se lihen të vuajnë të vetme.

Lajm 3 Apr 2019

Refuzohet kërkesa për apel e Radovan Karaxhiçit

Gjykata e OKB-së në Hagë hodhi poshtë kërkesën e ish-presidentit serb të Bosnjës Radovan Karaxhiç që të lejohet të paraqesë një apel kundër kohëzgjatjes së dënimit të tij me burg për gjenocid dhe krime të tjera lufte.

Reportazh 19 Mar 2019

Dëshmitë kundër Karaxhiçit: Historitë e dëshmitarëve

Ndërsa vendimi përfundimtar për Radovan Karaxhiçin afron, dëshmitarët që dëshmuan kundër ish-liderit serb të Bosnjës sjellin në mendje se si u ndjenë kur folën për të gjitha krimet e tij përball tij në sallën e gjyqit.

Interviste 3 Dec 2018

Theodor Meron: Arritjet e Gjykatës së Hagës “të jashtëzakonshme”

Ndërsa Theodor Meron i afrohet fundit të mandatit të tij si kryetar i Mekanizmit për Gjykatat Penale Ndërkombëtare, ai tha për BIRN se gjykata e krimeve e OKB-së “ndryshoi thellësisht mënyrën se si ne mendojmë për llogaridhënien” për krimet më të rënda.

Reportazh 13 Jun 2018

Mjekët kanadezë të luftës bëjnë rikthim emocional në Bosnje

Punonjësit mjekësor që shërbyen me trupat paqeruajtëse të OKB-së në Bosnjë risjellin në mendje kujtime të dhimbshme të luftës dhe gëzimin teksa shohin paqe ndërsa kthehen aty për t’iu bashkuar një turi me biçikleta të veteranëve kanadezë përmes të gjithë vendit.

Blog 11 Aug 2017

Kërkesa për falje e një krimineli lufte nga Bosnja

Në një film të ri, i dënuari për krime lufte Esad Landzo kërkon të burgosurit me të cilët ai abuzoi kur ishte një 18-vjeçar gjatë luftës në Bosnjë në vitin 1992 dhe u kërkon atyre ta falin atë.

Më shumë