Postuar nga: Lindita Çela

Lajm 19 Feb 2018

Fillimi i fundit për kontratën e HEC-eve në lumin Osum

Pas akuzave për koordinata të manipuluara dhe ‘mea culpas’ së kryeministrit Edi Rama, ministria e Energjitikës ka nisur procedurat për anullimin e kontratës koncesionare të dy HEC-ce, të cilët sipas aktivistëve mjedisorë përbënin rrezik për kanionet e lumit Osum.

Lajm 13 Feb 2018

Pas dorëheqjes, KPK pushon procesin e vetingut për Imerajn e Kushtetueses

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ndërpreu procedurën e vetingut për gjyqtarin e Kushtetueses, Besnik Imerajt pasi ky i fundit dha dorëheqjen.   

Investigim 9 Feb 2018

Rama u paralajmërua nga Meta, por i firmosi HEC-et në Osum në dijeni të shkeljeve

Ndonëse kryeministri Rama pretendoi se fabrikimi i koordinatave për HEC-et në Osum ishte zbuluar nga një inspektim pas miratimit të projektit në Dhjetor 2017, një dokument i nisur në adresë të tij nga ish-kryetari i Kuvendit, Ilir Meta tregon dijeninë e tij për shkeljet dhe shqetësimet që në mars 2017.

Investigim 2 Feb 2018

‘Peshkatarët’ e zhdukur të Vlorës janë viktima të trafikut të drogës

Gjatë dy viteve të fundit, 13 persona janë zhdukur në qytetin e Vlorës, një pjesë e të cilëve dyshohen se janë mbytur në det në përpjekje për të trafikuar lëndë narkotike drejt Italisë- rrethana për të cilat familjarët ankohet se nuk ka pasur hetime.

Investigim 24 Jan 2018

Donatori kryesor i presidentit çek bëri pazar me armët në Shqipëri

Jaroslav Strnad, donatori kryesor i presidentit çek Milos Zeman ka blerë në mënyrë sekrete stoqe të mëdha armësh në Ballkan me ndihmën e një serie personazhesh famëkeqe vendase. Pazari ka përfshirë dhjetëra milionë fishekë të vjetër shqiptarë – shitja e të cilëve nga MEICO “shpërtheu” pas tragjedisë së Gërdecit.

Analize 11 Jan 2018

Autoriteti i Konkurencës kritikon ERRU-n dhe Ujësjellësin e Tiranës për rritjen “e pajustifikuar” të çmimit

Duke e konsideruar rritjen e çmimit të furnizimit me ujë në Tiranë një abuzim me fuqinë monopol që ka kompania Ujësjellës Kanalizime Tiranë sh.a, Autoriteti i Konkurrencës kritikoi gjithashtu vendimin e Entit Rregullator të Ujit për rritjen e çmimit si të pajustifikuar dhe të pabazuar në logjikë të shëndoshë ekonomike.

Investigim 9 Jan 2018

Tirana do t’a paguajë shtrenjtë koncesionin e inceneratorit të plehrave

Kontrata koncesionare faturon 29 euro për çdo ton mbetjesh urbane dhe detyron bashkinë e Tiranës që të depozitojë minimalisht 550 ton plehra në ditë në Sharrë-kosto kjo që i garanton kompanisë 5.8 milionë euro në vit dhe i jep asaj mundësinë të fitojë trefish më shumë.   

Investigim 12 Dec 2017

Pas vdekjes së Ardit Gjoklajt, bashkia rigjallëron biznesin e plehrave në Sharrë

Një kompani riciklimi me aksioner kryesor biznesmenin që ndërmjetësoi marrëveshjen midis bashkisë së Tiranës dhe asaj të Veronës për krijimin e kompanisë së pastrimit ‘Eco Tirana,’ prej muajit shtator ka rifilluar operacionet e përpunimit të mbetjeve në landfillin e Sharrës në kushte thuajse të ngjashme me ato që shkaktuan vdekjen tragjike të 17-vjeçarit Ardit Gjoklaj në gusht 2016.

Investigim 10 Nov 2017

Investimet ‘strategjike’ në turizëm ngrihen mbi prona të kontestuara

Plani i ri i zhvillimit të bashkisë Himarë i hap rrugën ndërtimit të resorteve në bregdetin e jugut nëpërmjet ligjit për investimet strategjike, por njolla e këtyre projekteve shpesh shtrihet në prona me probleme pronësie.

Investigim 18 Oct 2017

“Pazari” i doktoraturave vë në pikëpyetje ligjshmërinë e dhjetra gradave shkencore në Infermieri (VIDEO)

Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se ndonëse Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike kishte vetëm 4 pedagogë me tituj, ai hapi dyert për 320 doktorantë në vitet 2010-2013 duke ulur nivelin e kritereve ligjore dhe anashkaluar detyrimet, ndërkohë që konflikti për njohjen e këtyre gradave shkencore përfundon në dyert e gjykatës.  

Më shumë