Postuar nga: Madalin Necsutu

Reportazh 21 Apr 2020

COVID-19 dhe dhuna në familje: Kur shtëpia s’është vendi më i sigurt

Të dhënat tregojnë se shkalla e dhunës në familje është rritur ndjeshëm në vendet e Ballkanit që nga vendosja e kufizimeve në lëvizje në luftën kundër COVID-19.

Reportazh 20 Apr 2020

Pandemia ndryshon traditat e lashta të funeraleve në Ballkan

Pandemia e koronavirusit po ndryshon traditat zakonore të funeraleve në Ballkan, duke detyruar të afërmit dhe të dashurit e të ndjerëve të heqin dorë nga shumë ceremoni ngushëllimi dhe tradita që lidhen me varrosjen.

Lajm 15 Apr 2020

FMN paralajmëron: Ekonomitë e Ballkanit në rënie prej pandemisë

Ekonomitë në rajon ka gjasa të pësojnë rënie midis 3 dhe 10 për qind si rezultat i pandemisë COVID-19, me Greqinë që do të vuajnë rënien më të madhe, thuhet në raportin e FMN-së.

Analize 24 Mar 2020

Viktima e radhës e koronavirusit në Europë: E drejta e informacionit dhe të dhënave

Arrestimet, mbikëqyrja, përgjimet telefonike dhe shkeljet e privatësisë vazhdojnë të rriten ndërsa vendet e Europës Qendrore dhe Juglindore imponojnë ligje emergjente për të luftuar COVID-19.

Reportazh 31 Jul 2019

Muzeu shqiptar mban gjallë kujtime të terrorit komunist

Një ish-burg në qytetin verior të Shkodrës i është kushtuar përjetësimit të kujtesës së shumë krimeve të ish-regjimit komunist shqiptar, pjesërisht për t’u siguruar që ato s’do të ndodhin më kurrë.

Lajm 27 May 2019

Gjykata rumune dënon me burg kryetarin e partisë qeverisëse Dragnea

Në një vendim të formës së prerë, Gjykata e Lartë në Rumani ka dënuar kryetarin e Partisë Social Demokrate Liviu Dragnea me tre vjet e gjysmë burg për punësim të paligjshëm.

Lajm 9 May 2019

Liderët e BE-së e mbajnë zgjerimin jashtë axhendës në Sibiu

Përpara zgjedhjeve europiane që mund të shohin ekstremin e djathtë të përparojë dhe në mes të çështjes së vazhdueshme të Brexit, liderët e BE-së ndërsa u takuan në Rumani bënë thirrje për unitet, por nuk thanë asgjë për zgjerimin e bllokut për të përfshirë anëtarë të tjerë.

Analize 3 Apr 2019

Shtete e Ballkanit shfrytëzojnë mundësinë e artë në shitjen e pasaportave

Pavarësisht kritikave në rritje të BE-së ndaj këtyre skemave, Moldavia dhe Mali i Zi duken të vendosur t’i bashkohen radhëve të shteteve europiane që kërkojnë para ekstra nga shitja e shtetësisë.

Lajm 15 Mar 2019

Ukraina përforcon kufijtë para zgjedhjeve presidenciale

Në prag të zgjedhjeve presidenciale në të cilat siguria kombëtare është një çështje kryesore, vendi po forcon kufirin me Krimenë e aneksuar nga Rusia dhe me rajonin Transnistrian të shkëputur të Moldavisë.

Lajm 19 Feb 2019

Kishinau kërkon qasje te pilotët moldavë të çuar në Moskë

Kishinau i kërkoi Moskës që të lejojë diplomatët e saj të kenë qasje të plotë te dy pilotët moldavë, të cilët u shpëtuan së fundmi pasi u mbajtën për më shumë se tre vjet në burgjet talebane në Afganistan dhe më pas u transportuan në Rusi.

Më shumë