Postuar nga: Marcus Tanner

Reportazh 9 Apr 2021

Vdekja e bashkëshortit të mbretereshës britanike pret një lidhje me Ballkanin

Pas dekadash të kaluara në krah të mbretëreshës Elizabetë në Londër, rrënjët ballkanase të princit Filip tani të ndjerë kryesisht janë harruar.

Opinion 15 Apr 2019

Udhëtimi pa viza mund ta përkeqësojë eksodin e kosovarëve

Kosovarët mund të jenë të fiksuar për të udhëtuar në BE pa viza, por marrja e kësaj të drejte mund të përshpejtojë krizën demografike të vendit.

Lajm 21 Mar 2019

Raporti Botëror i Lumturisë lajm i zymtë për Ballkanin

Me përjashtim të sllovenëve, popujt e Ballkanit nuk janë aspak të lumtur me jetët e tyre aktuale, sipas një raporti të ri.

Opinion 18 Dec 2018

Taktika prej të forti e Kosovës s’do ta çojë larg atë

Qeveria e Kosovës është në dëshirë për luftë, duke taksuar mallrat serbe dhe duke u zotuar të krijojë “ushtrinë” e saj, por po ndjek objektivat e gabuara.

Opinion 10 Dec 2018

Frika e një “aleance iliberale” europianë është e ekzagjeruar

E djathta radikale ose “iliberale” po bën progres në Europë, por mos prisni që këto lëvizje të ndryshme të bashkohen në mënyrë efikase.

Lajm 21 Sep 2018

Të dyshuarit e helmimit në Salisbury lidhen me grushtin e dyshuar të shtetit në Mal të Zi

Një gazetë britanike, duke cituar një investigim të Bellingcat, thotë se ka lidhje të qarta midis të dyshuarve që qëndrojnë pas helmimit të Skripalëve në Angli dhe një grushti të dyshuar shteti në Mal të Zi.

Lajm 12 Sep 2018

Raporti: Gratë e Ballkanit kanë jetëgjatësinë më të shkurtër në BE

Të dhënat që krahasojnë jetëgjatësinë në BE tregojnë se gratë në Rumani dhe Bullgari vdesin në moshë shumë më të re krahasuar me ato në Francë dhe Spanjë.

Analize 25 Aug 2018

“Korrigjimi” i kufirit të Kosovës do të shkundte themelet e Europës së pasluftës

Pacënueshmëria e kufijve ka qenë një gur themeli në arkitekturën e Europës së pasluftës-por disa besojnë se BE dhe SHBA po përgatiten ta flakin tej rregulloren për Kosovën.

Opinion 20 Jul 2018

Ofendimi i Trumpit për Malin e Zi s’do të cënojë besueshmërinë e NATO-s

Presidenti i Shteteve të Bashkuara ka tronditur NATO-n me gjuhën e tij ofenduese për anëtarin më të ri, por dëmi afatgjatë i këtij qëndrimit do të jetë ndoshta më pak i rëndë sesa druhen shumë të tjerë.

Opinion 26 Jun 2018

Triumfi i Erdogan konsolidon “bllokun Lindor” të ri

Fitorja zgjedhore e presidentit të Turqisë do të shërbejë si një nxitës i fuqishëm për një bllok gjithnjë e më të madh shtetesh që drejtohen në thelb nga burra autoritaristë.

Më shumë