Postuar nga: Mariya Cheresheva

Lajm 23 Jan 2018

Dy trashëgimi kulturore shqiptare kandidohen për listën europiane të “7 Më Të Rrezikuarave”

Katër zona historike në Ballkan janë kandiduar për t’u përfshirë në programin e zonave më të rrezikuara në Europë, dy prej të cilave në Shqipëri. Programi synon të rrisë ndërgjegjësimin për monumentet e neglizhuara në Europë.

Lajm 15 Jan 2018

Përpjekja e Bullgarisë për t’iu bashkuar euros mirëpritet

Lajmërimi surprizë i Bullgarisë se do të aplikojë për t’iu bashkuar “dhomës së pritjes” së eurozonës deri në qershor, ka tërhequr mbështetje nga bizneset dhe analistët.

Analize 14 Dec 2017

Kërcënimet ndaj gazetarëve tregojnë problemet në rritje të medias bullgare

Një seri sulmesh dhe kërcënimesh ndaj reporterëve të pavarur nxjerrin në pah rreziqet me të cilat përballen gazetarët investigativë në Bullgarinë e sotme.

Lajm 8 Nov 2017

Prodhimet ballkanike përzgjidhen për Oskarët europianë

Prodhime kinematografike rumune dhe bullgare po konkurrojnë në European Film Awards, fituesit e të cilit do të shpallen në dhjetor në Berlin.

Reportazh 6 Nov 2017

Refugjatët kërkojnë platformë mediatike për t’u ndryshuar mendjen bullgarëve

Të gjendur përballë një rritje armiqësie nga shtetasit bullgarë, refugjatë dhe aktivistë duan të ngrenë një platformë mediatike që do t’u tregojë njerëzve se si janë në të vërtetë ata.

Lajm 1 Nov 2017

Shtetet e Ballkanit dalin mirë në renditjen e Të Bërit Biznes

Kategorizimi më i fundit për biznesin global nga Banka Botërore i renditi vendet e Ballkanit Perëndimor, si Maqedonia dhe Kosova në rend të favorshëm, por Bosnja, Kroacia dhe Shqipëria nuk ia dolën në pesëdhjetëshen më të mirë.

Lajm 20 Oct 2017

BE-ja peshon uljen e tarifave roaming për Ballkanin

Komisioni Europian po konsideron uljen e tarifave roaming për Ballkanin Perëndimor, pas thirrjeve nga disa vende kandidate për heqjen e këtyre tarifave.

Lajm 4 Oct 2017

Bullgaria nxit BE-në të veprojë për ushqimin me dy standarde

Avokatja e Popullit në Bullgari dhe disa organizata kanë nënshkruar një peticion për Parlamentin Europian, për të vepruar urgjentisht kundër kompanive që shesin produkte me cilësi më të ulët në vende të ndryshme të Europës.

Reportazh 11 Sep 2017

Zjarret e mistershme shkatërrojnë trashëgiminë kulturore në Bullgari

Një seri zjarresh të mistershme kanë rënë herë pas here në ndërtesat e trashëgimisë kulturore të lëna në harresë në Sofje, duke nxitur dyshime.

Foto 25 Aug 2017

Kisha e lashtë në Bullgari pritet të jetë “kryeqyteti” i ardhshëm kulturor në Europë

Një kishë e lashtë në Bullgari ka zbuluar së fundmi mozaikë të hershëm, të cilët do të hapen për publikun në vitin 2019, kohë kur zona do të synojë të hyjë në trashëgiminë kulturore të UNESCO-s.

Më shumë