Postuar nga: Mark Leonard

Analize 22 Feb 2021

Strategjia e re e BE-së kundrejt Rusisë

Bashkimi Evropian nuk duhet të ngutet as për t’u angazhuar me regjimin e presidentit rus Vladimir Putin dhe as të shkaktojë një krizë diplomatike. Në vend që të lëkundet, BE-ja duhet të ndjekë një strategji “indiference parimore”.

Analize 4 Sep 2020

Marifetet e ndyra të Donald Trump

Edhe pse përpjekjet e presidentit amerikan Donald Trump për të minuar zgjedhjet janë të paturpshme, ato janë gjithsesi më delikate sesa manipulimi i plotë i zgjedhjeve që mund ta gjesh në vende si Bjellorusia. Ashtu si liderët e tjerë autoritarë, Trump po vë në zbatim një politikë të re anti-demokratike që mbetet ende për t’u kuptuar plotësisht.

Analize 4 Aug 2020

“Putini” i radhës në pragun e Europës

Duke përdorur emigracionin si kërcënim dhe duke ndërmarrë aventura të reja të huaja, presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan po sillet gjithnjë e më shumë si homologu i tij rus. Për këtë arsye, europianët duhet t’i vënë veshin mësimeve që kanë nxjerrë nga marrëdhënia që kanë pasur me Rusinë gjatë 15 viteve të fundit.

Analize 27 May 2020

Fundi i ëndrrës kineze të Europës

Kriza e COVID-19 ka shkaktuar një debat të ri brenda Europës në lidhje me nevojën për “diversifikim” më të madh të zinxhirit të furnizimit. Pas vitesh të tëra kërkesë për lidhje me të ngushta ekonomike, europianët papritur e kuptojnë se ata janë bërë të varur në mënyrë të rrezikshme nga tregtia dhe investimet kineze.

Analize 26 Feb 2020

Fundi i pingpongut Brexit-BE

Teksa panë për vite me radhë Mbretërinë e Bashkuar të përballej me një krizë politikë ndërsa ata vetë gëzonin një nivel të paprecedent uniteti midis tyre, europianët tani duhet të përgatiten për ditë më të errëta. Negociatat për të ardhmen e marrëdhënies Mbretëri e Bashkuar-BE do të ndajnë europianët e do të ofrojnë “ushqim” për euroskeptikët.

Opinion 8 Nov 2019

Atëherë dhe tani: Premtimi i humbur i viti 1989

Për të kuptuar më mirë trashëgiminë komplekse të vitit 1989, shikoni përtej festimeve formale që po mbahen në Berlin.

Më shumë