Postuar nga: Melvyn B. Krauss

Analize 25 Nov 2021

Aleanca e re franko-italiane në Evropë

Pas një marrëveshjeje të re dypalëshe bashkëpunimi midis Francës dhe Italisë është një aleancë politike në rritje që mund të riformojë Bashkimin Evropian dhe rolin e tij global. Me largimin e kancelares gjermane Angela Merkel, të gjithë sytë janë tani te kryeministri italian Mario Draghi dhe presidenti francez Emmanuel Macron.

Analize 20 Apr 2021

Faktori Macron

Mes Brexit dhe largimit të afërt të kancelares gjermane Angela Merkel, nuk ka më asnjë dyshim që aleati kryesor në Evropë i Joe Biden do të jetë presidenti francez Emmanuel Macron. Por administrata Biden duhet të veprojë shpejt për të shfrytëzuar rastin dhe kjo nënkupton të rrisë mbështetjen e Macron në vend.

Më shumë