Postuar nga: Milica Stojanovic

Investigim 5 Apr 2021

Viktimat të dekurajuara nga dënimet “e buta” për krimet seksuale në Serbi

Gjykatat në Serbi shpesh japin dënim minimal në raste përdhunimi, ndërsa shumë nga ata të dënuar për “aktivitet të paligjshëm seksual” ose ngacmim seksual i shpëtojnë burgut, sipas një investigimi të BIRN.

Lajm 30 Mar 2021

Shqipëria, Greqia, Rumania, Serbia i bashkohen thirrjes për një marrëveshje globale pandemie

Katër vende të Evropës Juglindore u bashkuan me shtetet kryesore të BE-së dhe Organizatën Botërore të Shëndetësisë në një apel për një marrëveshje të re globale për t’u përballur me emergjencat e ardhshme shëndetësore pas pandemisë së koronavirusit.

Lajm 29 Mar 2021

Serbia vaksinon mijëra njerëz nga rajoni gjatë fundjavës

Mijëra njerëz nga i gjithë Ballkani Perëndimor shfrytëzuan ofertën e Serbisë për vaksinim falas dhe të shpejtë gjatë fundjavës, përfshirë 8,500 njerëz biznesi.

Lajm 26 Mar 2021

Deputetët evropianë thirrje Serbisë, Kosovës të intensifikojnë kërkimin për varre masive

Parlamentarët evropianë miratuan raporte që i bëjnë thirrje Serbisë dhe Kosovës të bëjnë më shumë për të hetuar vendet e dyshuara të varreve të luftës dhe për të zgjidhur qindra raste të personave që vazhdojnë rë rezultojnë të zhdukur nga lufta e Kosovës 1998-1999.

Investigim 11 Mar 2021

Lufta e vështirë e Facebook dhe Twitter kundër prodhimit të përmbajtjes së dhunshme në Ballkan

Një hulumtim i BIRN tregon probleme serioze në politikën e përmbajtjes të Facebook dhe Twitter në Ballkan.

Lajm 28 Jan 2021

TI: Përkeqësohet perceptimi për korrupsionin në Ballkan, Europën Qendrore

Me disa përjashtime, Indeksi i fundit i Perceptimit Global të Korrupsionit tregoi se shumica e vendeve në Europën Juglindore dhe atë Qendrore nuk bënë aspak progres – ose ranë në renditje – përsa i takon niveleve të perceptuara të korrupsionit publik.

Analize 17 Dec 2020

Adresë joaktive: Shqiptarët etnikë “po fshihen” në Serbi

A ka prapaskenë politike pas një praktike në Serbi për të klasifikuar si joaktive adresat e njerëzve që konsiderohet se nuk jetojnë më në adresat e tyre të regjistruara, një numër i konsiderueshëm i tyre shqiptarë etnikë?

Lajm 10 Dec 2020

Sondazh: Ballkani Perëndimor “i pushtuar” nga teoritë e konspiracionit për COVID-19

Besimi në teoritë konspirative për COVID-19 është shumë i fortë në të gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor, tregon një sondazh i ri, dhe këto besime nuk janë të lidhura, siç mund të pritet, me nivelet arsimore.

Reportazh 6 Dec 2020

Miniera serbe nxjerr në dritë sekretin e errët nga lufta e Kosovës

Muajin e kaluar nisi zhvarrosja e një varri të pestë masiv të gjetur në Serbi dhe besohet se përmban eshtrat e shqiptarëve etnikë të vrarë në luftën e Kosovës 1998-1999.

Reportazh 2 Dec 2020

Yugopapir me artikujt e ripublikuar mban gjallë kujtimet e epokës së Jugosllavisë

Një faqe interneti që ripublikon artikuj nga gazeta dhe revista të printuara në kohën e Jugosllavisë socialiste i rikujtojnë një brezi të ri mënyrën e jetesës në vendin tashmë gjysmë të harruar.

Më shumë