Postuar nga: Mladen Lakic

Lajm 14 Feb 2019

Autoritetet e Bosnjës debatojnë mbi përgjegjësinë për emigrantët

Autoritetet lokale në veriperëndim të Bosnjës po kërcënojnë se do të dërgojnë mijëra refugjatë dhe emigrantë në kryeqytet, Sarajevë, nëse autoritetet shtetërore nuk marrin përsipër përgjegjësinë për ta deri më 15 shkurt.

Lajm 11 Dec 2018

Raporti akuzon policinë kroate për abuzim të emigrantëve

Një raport i ri nga Human Rights Watch akuzoi policinë kroate për abuzim, rrahje dhe zhvatje parash nga emigrantët dhe refugjatët ndërkohë që nuk i lejon ata të kërkojnë azil.

Lajm 25 Oct 2018

Zyrtari i BE-së: Emigrantët “po ndjekin rrugën e gabuar”

Një diplomat i BE-së tha se qindra emigrantëve dhe refugjatëve, të grumbulluar në kufirin e Bosnjës me Kroacinë për të dytën ditë radhazi, duhet t’u thuhet se emigracioni ilegal është i papranueshëm.

Lajm 24 Oct 2018

Emigrantët përplasen me policinë në kufirin Bosnje-Kroaci

Disa emigrantë dhe refugjatë u lënduan ndërsa përpiqeshin të çanin një kordon policie që nuk i lejonte ata të kalonin pikën kufitare të Bosnjës dhe Hercegovinës me Kroacinë.

Lajm 23 Oct 2018

Emigrantët mblidhen në kufijtë serbë dhe boshnjakë për të hyrë në Kroaci

Policia kroate tha se informacione të rreme se vendi europian do të hapte kufijtë e tij bënë që qindra emigrantë dhe refugjatë të mblidheshin në pikat kufitare në Serbi dhe Bosnje, me shpresën për të hyrë në Kroaci.

Reportazh 19 Oct 2018

Gjendje mohimi: Librat që rishkruajnë luftën boshnjake

Lufta boshnjake e viteve 1992-1995 krijoi një zhanër të ri letrar – libra që kundërshtojnë fakte të përcaktuara, të shkruar nga ose për personat e dënuar për vrasjet.

Lajm 16 Oct 2018

Zyrtari amerikan kundër terrorizmit viziton vendet e Ballkanit

Koordinatori amerikan kundër terrorizmit, Nathan Sales, po viziton Bosnjën dhe Hercegovinën, Shqipërinë dhe Kosovën për të diskutuar mbi përmirësimin e bashkëpunimit në luftën kundër terrorizmit dhe gjykimin e të dyshuarve.

Lajm 8 Oct 2018

Fanatikët serbë shpallin fitoren në zgjedhjet boshnjake

Lideri militant serb i Bosnjës Milorad Dodik ka fituar vendin serb në presidencën shtetërore të Bosnjës, ndërsa aleatja e tij i ngushtë, Zeljka Cvijanoviç, ka dalë fituese në garën për presidencën e Republikës Srpska.

Reportazh 8 Oct 2018

Veteranët e luftës në Ballkan vazhdojnë të luftojnë për pensione nga shteti

Bosnja, Kroacia, Kosova dhe Serbia do t’i paguajnë rreth 688 milionë euro pensione veteranëve të luftës në vitin 2018, por trajtimi i ish-luftëtarëve vazhdon të shkaktojë debate politike dhe protesta në secilin vend.

Lajm 4 Oct 2018

Kryeministri kroat vazhdon traditën ballkanase të komenteve seksiste

Komentet e fundit seksiste të kryeministrit kroat ndaj një gazetareve televizive – për të cilën ai ka kërkuar ndjesë –reflektojnë një traditë të gjatë të politikanëve ballkanas për të bërë komente seksiste ndaj gazetareve femra.

Më shumë