Postuar nga: Nensi Bogdani

Reportazh 6 Aug 2020

Vitrina e krizës nga COVID-19; bizneset ulin qepenin ose dalin në shitje

Shumë sipërmarrje të vogla nuk kanë mundur t’i mbijetojnë krizës ekonomike që solli pandemia e  COVID-19; disa kanë mbyllur aktivitetin dhe disa të tjerë e kanë nxjerrë biznesin për shitje.

Lajm 30 Jul 2020

Aktivistët kundërshtojnë zgjedhjet në universitete

Lëvizja për Universitetin i ka cilësuar zgjedhjet të cilat po mbahen në kushtet e pandemisë si tallje që vjen nga qeveria dhe ortakëria e saj me burokracinë universitare.

Lajm 28 Jul 2020

Mbyllja e lokaleve të natës dhe ndalimi i muzikës ndëshkon bizneset e argëtimit dhe muzikantët

Akti normativ i qeverisë shqiptare në lidhje me ndalimin e muzikës në orët e mbrëmjes dhe mbylljes së lokaleve të natës “ndëshkoi” ekonomikisht dhe psikologjikisht muzikantët dhe pronarët e ambjenteve të argëtimit, pasi ata shprehen se muzika është elementi kryesor qetësues dhe argëtues për qytetarët që i frekuentojnë ato.

Lajm 23 Jul 2020

Lista e emrave të ndaluar zbulon ‘preferencën’ e shqiptarëve për trashëgimtarë djem

Zyrat e gjendjes civile në Shqipëri afishojnë një listë antroponimesh të papërshtatshme, për të cilat ekspertët shprehen se janë një monument në zhdukje i pabarazisë gjinore dhe preferencës për trashëgimtarë djem.

Lajm 16 Jul 2020

Gratë në Shqipëri mbajnë mbi shpinë peshën e pasojave të COVID-19

Një sondazh me fokus barazinë gjinore i kryer prej organizatës “UN Women” gjatë muajve të karantinës në Shqipëri, tregon se COVID-19 ka rënduar ekonomikisht  dhe psikologjikisht më shumë gratë se sa burrat.

Lajm 15 Jul 2020

Furnizimi i mjekëve me materiale, me probleme por në përmirësim, zbulon vrojtimi

Një anketë e kryer nga shoqata “Together for Life” me punonjësit e sektorit të shëndetësisë gjatë periudhës së pandemisë së koronavirusit zbuloi se vetëm një e treta e mjekëve dhe infermierëve kishin pajisjet e duhura për t’u përballur me krizën në fillim të pandemisë por situata është përmirësuar që nga ajo kohë.

Lajm 9 Jul 2020

Numri i madh i HEC-eve rrezikon qindra specie peshqish në Mesdhe

Organizatat ndërkombëtare në mbrojtje të mjedisit ngritën alarmin për rrezikimin e specieve të peshqve dhe të faunës së pasur ujore të rajonit mesdhetar si pasojë e shtimit të HEC-eve, duke bërë thirrje për pezullimin e ngritjes së mëtejshme të tyre në lumenjtë që derdhen në detin Mesdhe.

Lajm 9 Jul 2020

Indeksi Global i Paqes pëson ulje për të nëntin vit rradhazi

Indeksi Global vjetor i Paqes  shënoi rënie për të disatin vit rradhazi, por kryesisht muajt e parë të vitit 2020 sollën një influencë negative për shkak të kufizimeve të shumta të imponuara nga pandemia e COVID-19, duke u mohuar kështu qytetarëve të drejta të cilat më parë merreshin të mirëqena.

Lajm 6 Jul 2020

Pabarazia gjinore shënoi rritje gjatë vitit 2019 në Shqipëri

Sipas raportit të INSTAT, Shqipëria shënoi regres në indeksin e pabarazisë gjinore mes grave dhe burrave, veçanërisht në treguesin e vdekshmërisë amëtare.

Reportazh 2 Jul 2020

Qytetarët skeptikë e të shkujdesur ndaj masave mbrojtëse kundër COVID-19

Javën e fundit në Shqipëri janë shënuar shifra rekord të numrit të infektuarve me COVID-19, por rritja e kurbës së pandemisë i ka lënë indiferentë qytetarët e Tiranës, pjesa më e madhe e të cilëve shpërfillin maskat mbrojtëse apo distancën fizike në ambiente publike.

Më shumë