Postuar nga: Ornela Manjani

Reportazh 4 Jun 2020

Fëmijët e Thumanës, të privuar nga platformat e mësimit online

Dhjetra nxënës nga zonat e goditura nga tërmeti i 26 nëntorit u përballën me mungesën e teknologjisë dhe të internetit në çadrat dhe kontenierët ku jetojnë- një disavantazh me pasoja afatgjata në edukimin e tyre.

Investigim 28 Jan 2020

Lidhje të shkurtra: Sindikatat vjelin miliona nga ‘kontratat kolektive’ me shtetin

Sindikatat shqiptare i kanë kthyer kontratat kolektive në një mjet për të mbledhur kuotat e anëtarësisë direkt nga institucionet buxhetore dhe kompanitë publike, duke u kthyer në organizata formale që promovojnë interesat e punëdhënësve më shumë se të drejtat e punëtorëve.

Analize 23 Jun 2019

Vetingu nxjerr në dritë abuzimet me skemat e strehimit social

Procesi i rivlerësimit kalimtar, përveç mungesës së profesionalzimit, pasurive të pajustifikuara dhe lidhjet me krimin e organizuar të gjyqtarëve dhe prokurorë, po nxjerr gjithashtu në pah abuzimin me skemat e strehimit social gjatë dy dekadave të fundit.

Analize 4 Dec 2017

“Maja e ajsbergut”: Partitë politike fshehën shpenzimet e fushatës nga ekspertët e KQZ

Partitë politike refuzuan të zbatonin detyrimet ligjore për deklarimin në kohë reale të shpenzimeve të fushatës duke minuar transparencën dhe kontrollin e financave të tyre, ndërkohë që ekspertët propozojnë ngritjen e mekanizmave të kontrollit dhe penalitete detyruese.

Analize 21 Jun 2017

Partitë politike fshehin donatorët e fushatave elektorale

Ndërkohë që fushatës për zgjedhjet e 25 Qershorit po i vjen fundi, ekspertët janë skeptikë se partitë politike garuese do të bëjnë transparencë mbi donatorët që financojnë aktivitet e kushtueshme elektorale.

Më shumë