Postuar nga: Raimond Kola

Reportazh 13 Mar 2020

Covid-19 fut Shqipërinë në karantinë

Pjesa më e madhe e qyteteve kryesore në vend kanë respektuar urdhërat për karantimin, ndërsa disa qindra shoferë u ndaluan dhe makinat u bllokuan për qarkullim pa autorizim. Kryeministri njoftoi në mbrëmje masa shtesë, ndërsa bëri me dije kufizim të udhtimit ndërqytetas.

Reportazh 24 Sep 2019

‘Rilindja Urbane’ nuk e ndal braktisjen e qytetit të minatorëve

Banorët ankohen se investimi prej gati 1 milion USD i qeverisë shqiptare për t’i dhënë një imazh të ri sheshit qendror të Memaliajt nuk adreson problemet dhe sfidat ekzistenciale me të cilat përballet qyteza e minatorëve buzë Vjosës.

Reportazh 20 Mar 2019

Projekti i rikualifikimit kërcënon kalldrëmet e Gjirokastrës

Një projekt i financuar nga Banka Botërore për rikualifikimin e linjave nëntokësore në pazarin e Gjirokastrës, ka ngritur shqetësime se mund t’i shuajë karakterin historik zemrës së qyteti muze të mbrojtur nga UNESCO.

Reportazh 21 Aug 2018

Antikiteti në 3D: “Ringjallja” e Palokastrës u hap rrugën vizitorëve në luginën e Drinos

Arkeologët ringjallin pas gati 55 vitesh gërmime Kalanë e Palokastrës buzë Drinos, ndërsa shpresojnë se ndërtimi i imazhit 3D i sitit arkeologjik dhe gjetjet e fundit do shtojnë vizitorët në rrënojat antike dhe do të pasurojnë itinerarin e turistëve që dynden vetëm pak  kilometra më tutje në qytetit muze të Gjirokastrës.

Analize 26 Apr 2018

Mbeturinat urbane të tre bashkive rrisin ndotjen përgjatë Vjosës

Në mungesë të landfilleve, bashkitë e Tepelenës, Përmetit dhe Këlcyrës i depozitojnë mbetjet e tyre pranë shtretëve të lumenjve Drino dhe Vjosë, duke shkaktuar ndotje masive me qelq, plastikë dhe mbeturina të tjera.

Reportazh 5 Oct 2017

Të huajt e mësojnë pas hekurave se në “parajsën e kanabisit”, pak gramë dënojnë sa disa kile

Titujt mediatikë të një Shqipërie të mbushur me kanabis i kanë bërë shumë të huajt të besojnë se pak gramë mund të kalohen në kufi apo mbahen me vete, por mjaft prej tyre përfundojnë në qeli për muaj me rradhë, ndërsa rrezikojnë dënime deri në 5 vjet burg.

Related Posts

Analize 27 Jul 2017

Gjykata thyen rrezistencën e bashkisë Tepelenë kundër HEC-it në Nivicë

Pas gati një viti rezistence, një vendim i Gjykatës Administrative në Gjirokastër e ka urdhëruar bashkinë e Tepelenës t’i kalojë një sipërfaqe nga fondi pyjor kompanisë ‘Kendervica Energy,’ e cila ka marrë një kontratë koncesionare për ndërtimin e HEC-it Driza 1 – projekt që sipas bashkisë dhe aktivistëve mjedisorë kërcënon kanionin e Nivicës.

Analize 20 Jul 2017

Incidentet në kampet greke të refugjatëve rrisin numrin e azilkërkuesve në Shqipëri

Tre adoleshentë nga Maroku lanë një kamp refugjatësh në Selanik dhe kërkuan azil në Shqipëri, pasi thanë se në Greqi e kishin të vështirë të mbijetonin. Policia thotë se në disa raste kjo është një taktikë për të lëvizur drejt Veriut të Europës.

Reportazh 3 Feb 2017

Gratë mbajnë gjallë traditën e përpunimit të leshit në Gjirokastër

Edhe pse tradita e përpunimit të leshit është zbehur gjatë viteve të fundit në rajonin e Gjirokastrës, një grusht grash vazhdon ta mbajë gjallë atë duke sjellë në treg produktet e tyre artizanale.

Lajm 11 Aug 2015

Duke zgjuar mozaikët e fjetur të Butrintit (Fotogaleri)

Këtë vit, për herë të parë në shumë vjet, disa nga mozaikët më me vlerë të Butrintit, do të zbulohen nga rëra që i mbulon për t’i mbrojtur për tu mirëmbajtur. Njëri [...]
Më shumë