Postuar nga: Rosamond Hutt

Lajm 5 Feb 2020

Masat që kanë marrë vende të ndryshme për parandalimin e koronavirusit

Wenzhou, më shumë se 800 km nga epiqendra e koronavirusit në Wuhan, është qyteti i fundit kinez që vendoset në karantinë. Disa vende po refuzojnë hyrjen e vizitorëve të huaj të cilët kanë qenë së fundmi në Kinë. Vendet fqinje po mbyllin kufijtë e tyre me Kinën ose po kufizojnë udhëtimet nga dhe drejt këtij vendi.

Blog 29 May 2019

Këto qytete kanë cilësinë më të mirë të jetës

Banorët e Zyrihut gëzojnë cilësinë më të mirë të jetës në botë, sipas studimit më të fundit të Deutsche Bank.

Blog 29 Jun 2016

Nëse nuk e zgjidhim pabarazinë, 69 milionë fëmijë do të vdesin deri në vitin 2030

Nëse bota nuk bën më shumë për t’i dhënë fund pabarazisë, 69 milionë fëmijë do të vdesin kryesisht prej shkaqeve të parandalueshme deri në vitin 2030, 167 milionë do të jetojnë në varfëri dhe 759 milionë martesa fëmijësh do të mbahen, paralajmëron raporti më i fundit i UNICEF.

Më shumë