Postuar nga: Samir Kajosevic

Lajm 13 Sep 2021

Dritan Abazoviç kërcënon të rrëzojë qeverinë në Mal të Zi

Mosmarrëveshjet mbi mënyrën si u trajtuan protestat e dhunshme fundjavën e kaluar kanë zgjeruar përçarjet në koalicionin e brishtë qeverisës të Malit të Zi.

Analize 2 Sep 2021

“Pasaporta në shitje”: Mali i Zi mbyll skemën pas paralajmërimit të BE-së

Një skemë e diskutueshme që i shet shtetësinë malazeze investitorëve të pasur të huaj po anulohet pasi Bashkimi Evropian paralajmëroi se kjo mund të nxisë korrupsionin dhe të dëmtojë progresin e vendit drejt anëtarësimit në bllok.

Lajm 4 Aug 2021

Agjencia për Mbrojtjen e të Dhënave në Mal të Zi e shqetësuar për masat kundër COVID-19

Një anëtar i Agjencisë për Mbrojtjen e të Dhënave Personale paralajmëron se sipas masave të fundit shëndetësore, persona të paautorizuar mund të marrin të dhëna personale shëndetësore të qytetarëve, të cilat, sipas ligjit, kanë të drejtë t’i shohin vetëm mjekë të trajnuar.

Lajm 29 Jul 2021

Mali i Zi: Me ardhjen e turistëve, shtohen infektimet me COVID-19

Shifrat e infektimeve me COVID-19 në Malin e Zi po rriten ndjeshëm, gjë e cila po përbën një dilemë për vendin, ekonomia e të cilit varet shumë nga turizmi i huaj.

Reportazh 27 Jul 2021

Në Mal të Zi, ullishtet e vjetra iu kthehen pronarëve të ligjshëm

Më shumë se katër dekada pasi u konfiskuan, hektarë të tërë ullishte të lashta në Malin e Zi u janë kthyer pronarëve të tyre të ligjshëm.

Lajm 26 Jul 2021

Mali i Zi bën histori me martesën e parë të të njëjtit seks

Ministrja përshëndet martesën e së dielës midis dy grave të reja – e para që kur legjislacioni historik u miratua një vit më parë – si një hap të madh përpara për shoqërinë malazeze.

Reportazh 22 Jul 2021

Atletët nga Ballkani të etur për lavdi në Lojërat Olimpike në Tokio

Ndërsa mungesa e turmave të njerëzve do të bëjë që lojërat të jenë të pazakonta, sportistët dhe sportistet nga vendet e Ballkanit nuk do të lejojnë që heshtja në tribuna t’i dekurajojë ata.

Lajm 22 Jul 2021

Mali i Zi vihet në lëvizje për të shpëtuar kriporen e Ulqinit

Qeveria tha të mërkurën se do të bëjë pronë shtetërore kriporen e dikurshme pranë qytetit të Ulqinit, në mënyrë që të mbrojë një habitat të rëndësishëm për specie të rralla shpendësh siç janë pelikanët dhe flamengot.

Lajm 12 Jul 2021

Prokuroria malazeze heton vjedhjen e cigareve në portin e Tivarit

Vjedhja e raportuar e 1,160 kutive me cigare me vlerë gjysmë milioni euro nga porti kryesor i vendit ka ardhur si një tjetër kujtesë se Mali i Zi ka ende një problem me kontrabandën e duhanit.

Reportazh 2 Jul 2021

Fillon festa: Rikthehen festivalet verore në Ballkan

Vendet në rajon po rikthejnë shumicën e festivaleve të tyre ndërkombëtarë të verës, pasi shumica u anuluan ose u zhvendosën në internet në vitin 2020 për shkak të pandemisë.

Më shumë