Postuar nga: Sebi Alla

Analize 11 Feb 2020

‘Gropa e zezë’ e financimit politik zbret në tryezën e reformës zgjedhore

Partia Demokratike propozon financimin 100% të fushatave elektorale nga buxheti si një mënyrë për të ndalur paratë e pista dhe klientelizmin politik, por Lëvizja Socialiste për Integrim dhe Partia Socialiste nuk bien dakord.

Investigim 9 Jul 2019

Nga fushata në fushatë; saga e legalizimeve mban në pasiguri mijëra familje në Shqipëri

Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se si një nga proceset më komplekse të tranzicionit në Shqipëri –ai i legalizimeve –u përdor si mjet për rritjen e mbështetësve nga politika, duke mbajtur peng dhe zvarritur të drejtën mbi pronën për dhjetra mijëra familje në vend.   

Investigim 29 Sep 2018

“Mali” i ilaçeve të skaduara në QSUT shkakton kosto të shumëfishta

Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se rreth 93 për qind e medikamenteve që gjenden në farmacinë qendrore të QSUT-së janë të skaduara-dëm i cili u akumulua vit pas viti në 447 milionë lekë, ndërkohë që qindra pacientë vuajtën pasojat e mungesës së barnave.  

Analize 25 Jun 2018

Rikualifikimi i diplomës ul pagat dhe kthen në bankat e shkollës 4 mijë infermierë

Një vendim i ministrisë së Arsimit dhe Shkencës rikualifikoi diplomat e degës “Infermieri e Përgjithshme” të lëshuara nga Universiteti i Mjekësisë në vitet 2002-2006 nga “master shkencor” në “bachelor”, duke sjellë ulje pagash dhe kosto shtesë për të plotësuar studimet për mijëra infermierë.  

Analize 11 Dec 2017

Konfuzioni me transparencën i institucioneve të vetingut cënon besimin e publikut

Ndërkohë që nisja e procesit të vetingut po mbahet brenda mureve hermetike të institucioneve të reja, Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe vëzhgues të sistemit të drejtësisë në vend theksojnë se transparenca është jetike për këtë proces si dhe për rritjen e besimit të publikut te drejtësia.

Më shumë