Postuar nga: Shlomo Ben-Ami

Analize 12 Aug 2020

Agonia e Libanit

Shpërthimi në magazinën në port që shkatërroi një pjesë të madhe të Bejrutit mund të jetë ai që shmang – ose të paktën parandalon – një konflikt midis Hezbollahut dhe Izraelit. Por reforma rrënjësore e sistemit politik të Libanit dhe aleancat rajonale që i nevojiten vendit për të zbutur krizat e tij mbeten të pagjasa.

Analize 18 Jun 2020

Mesia i Amerikës

Shtetet e Bashkuara ishin një uror racizmi, pabarazie dhe politikash të prishura që para se Donal Trump të hynte në Shtëpinë e Bardhë, por ishte ai që i vuri flakën dhe i hodhi akoma më shumë benzinë zjarrit. Nëse amerikanët nuk e dënojnë atë duke mos i dhënë votën në nëntor, shuarja e këtyre zjarreve dhe riparimi i dëmit që ai ka shkaktuar në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar, mund të të jetë e pamundur.

Analize 21 May 2020

Demokracitë janë më të afta në menaxhimin e krizave

Në një demokraci, një krizë është një provë politike. Një lider duhet të ruajë ose forcojë besimin e publikut, ose të rrezikojë të humbasë në zgjedhjet e ardhshme. Por në një autokraci, një krizë është një kërcënim për legjitimitetin e regjimit. Kjo është arsyeja pse përgjigja zyrtare është aq shpesh mohimi i të vërtetës.

Më shumë