Postuar nga: Sigmar Gabriel

Analize 9 Jan 2021

Europa pas Brexit

Ndërsa mbetet e matur për çështjet gjeopolitike, Gjermania e ka bërë të vetën në çështjet e brendshme politike të BE-së, duke treguar një ndarje të mundshme të punës midis saj dhe Francës në të ardhmen. Problemi, si gjithmonë, është nëse Europa mund të gjejë mënyra për të ruajtur edhe autonominë e saj dhe partneritetin e saj të ngushtë me Amerikën.

Analize 22 Jan 2020

Bashkimi Europian përballet me pesë sfida globale

Për arsye historike, Europa ka qëndruar gjatë në hijen strategjike të Shteteve të Bashkuara, e cila vetë mbështetur financiarisht dekada globalizimi dhe prosperiteti. Por ekuilibri botëror i fuqisë po ndryshojnë shpejt, duke e lënë Europën gjithnjë e më të ekspozuar.

Analize 31 Jan 2019

Pse do ta dëmtojë Europën Brexit

Bashkimi Europian nuk do të shkatërrohet në prag të Brexit dhe do ta kapërcejë gjithashtu pasojën ekonomike që do të shkaktohet nga largimi i Mbretërisë së Bashkuar. Por Brexit do të dëmtojë rolin e Europës në botë në një mënyrë që europianët aktualisht duken të paaftë ta kuptojnë.

Analize 27 Jan 2019

Miqësia Franko-Gjermane nuk mjafton

Duke nënshkruar Traktatin e Ahenit, kancelarja gjermane Angela Merkel dhe presidenti i Francës Emmanuel Macron ndërmorrën një hap të rëndësishëm drejt forcimit të partneritetit franko-gjerman në zemër të projektit për Europën. Por deri tani ky pakt përjashton vendet e tjera anëtare të BE-së dhe rrezikon të thellojë më tutje ndasitë në Europë.

Më shumë