Postuar nga: Srgja Pavloviq

Interviste 1 Sep 2020

Një fillim i ri për Malin e zi

Pavarësisht ndjenjave të përziera mes euforisë dhe mosbesimit pas zgjedhjeve, është e rëndësishme të mos harrojmë faktin se DPS pritet të pranojë ende rezultatet e zgjedhjeve dhe që nuk duhet përjashtuar mundësia e ndërrimit të kahjes politike që është traditë në Malin e Zi. Në këtë lojë të komplikuar zgjedhore, shpejtësia (festimi i fitores) nuk është virtyt.

Opinion 28 Mar 2016

Dënimi dhe ditët e fundit

Përdorimi politik i dënimit të Karaxhiçit prej krerëve politikë lokalë fatkeqësisht do të vonojë përballjen me të shkuarën dhe marrjen e nevojshme të përgjegjësisë politike e ushtarake të elitave drejtuese serbe dhe malazeze për luftërat e viteve ’90, thotë Dr. Srdja Pavlovic.

Opinion 15 May 2015

Revizionizmi si fat i keq

Rehabilitimi i komandantit çetnik të serbëve në Luftën e Dytë Botërore sot është një përpjekje për të rehabilituar kriminelët e luftës në përgjithësi, thotë historiani Srgja Pavloviq nga Universiteti i Albertës.

Më shumë