Postuar nga: Vladimir Karaj

Lajm 22 Sep 2018

Goditja e dytë ndaj grupit “Bajri”, 11 të arrestuar në Shqipëri e Hollandë

Prokuroria dhe policia njoftuan arrestimin e 11 personave të akuzuar si pjesëtar të grupit të strukturuar kriminal “Bajri”, mes të cilëve edhe trajneri i kombëtares së femrave në futboll. Grupi akuzohet për vrasje, trafik narkotikësh, gjobëvënie dhe një sërë krimesh të tjera. Policia thotë se ka dokumentuar vrasjen e një vajze 15 vjeçe dhe një biznesmeni në vitet 2000.

Analize 19 Sep 2018

Dënime dhe dhurata të padeklaruara, Admir Thanza u rrëzua në të tre kriteret

Sipas vendimit të zbardhur të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, anëtari i Gjykatës së Lartë, Admir Thanza bëri deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë, bëri deklarim të rremë në formularin e dekriminalizimit, kishte kontakte të papërshtatshme dhe fshehu dhurata nga palë të cilat i kishte gjykuar.

Analize 16 Sep 2018

Vendimi i zbardhur i KPK, mosdeklarimet penalizuan gjyqtarin Artan Zeneli

Mosdeklarimi i heqjes të vizës nga ambasada e SHBA, mosdeklarimi i huave nga persona të ndryshëm dhe problemet me  blerjet e pasurive të paluajtshme, sollën shkarkimin me shumicë nga KPK të  anëtarit të Gjykatës së Lartë Artan Zeneli. Një nga anëtaret e trupës gjykuese u shpreh kundër dhe kërkoi që për Zenelin të shqyrtohej edhe kriteri profesional.

Lajm 14 Sep 2018

Problemet me aftësitë profesionale, Komisioneri apelon vendimin për Gentian Medjan

Komisioneri Publik njoftoi apelimin në Kolegjin e Posaçëm të vendimit për gjykatësin Gentian Medja. Ai i kërkon KPA  standardizim të indikatorëve rreth vlerësimit profesional. Medja u konfirmua me shumicë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, por menjëherë pas vendimit ONM kërkoi apelim të tij.

Analize 11 Sep 2018

Rovena Gashi u shkarkua për “përgjigje të pavërteta dhe deklarim të pamjaftueshëm”

Vendimi i zbardhur i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit ekspozon një mori kërkesash të prokurores Rovena Gashi gjatë procesit të rivlerësimit, të cilat u konsideruan si përpjekje për të penguar vetingun. Vendimi për shkarkimin e prokurores u bazua te kontradiktat mes kontratave noteriale dhe deklarimeve të saj për dy apartamentet në pronësi.

Analize 5 Sep 2018

Dokumentet sekrete për “miqësi” me krimin çuan në shkarkimin e Shkëlzen Selimit

Anëtari i Gjykatës së Lartë, Shkëlzen Selimi u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit pasi iu provuan një sërë kontaktesh me persona të proceduar dhe të dënuar si pjesë e trafikut të narkotikëve dhe krimit të organizuar. Selimi u mbrojt duke thënë se nuk kishte pasur dijeni për akuzat ndaj të njohurve të tij dhe se nuk i  kishte parë ata si “kontakte të papërshtatshme”.

Analize 5 Sep 2018

“Të metat profesionale” ndanë anëtarët e KPK për gjyqtarin Gentian Medja

Të metat profesionale që u gjetën në dosjet e shqyrtuara nga gjykatësi Gentian Medja e ndanë KPK-në. Shumica vendosi konfirmimin e tij, por një nga anëtarët e cilësoi atë “të dobët” dhe kërkoi shkarkimin. Edhe ONM ka kërkuar apelim të vendimit.

Lajm 3 Sep 2018

Shkarkimi i Artan Lazaj, KPK gjeti “fshehje pasurie dhe deklarime të rreme”

Vendimi i zbardhur i Komisionit tregon se gjyqtarit të Tiranës dhe ish-anëtarit të KQZ-së, Artan Lazaj i ishin gjetur 17 shkelje për kriterin e pasurisë, ndërkohë që kërkesat paraprake të tij konsiderohen përpjekje për të penguar procesin.

Lajm 29 Aug 2018

Strasburgu pohon ‘qasjen e papërshtatshme’ të qeverisë shqiptare me pronat

Gjykata Europiane e të Drejtave të Njeriut thotë se kërkesat zyrtare dhe “qasjet e papërshtatshme” të qeverisë shqiptare u përballën me refuzim të plotë dhe se nuk mund të kishte “marrëveshje” mes presidentit të saj dhe Shqipërisë pasi çështjet trajtohen vetëm në rrugë gjyqësore.

Lajm 29 Aug 2018

Komisioneri apelon vendimin e KPK për Antoneta Sevdarin: “Ka mangësi në hetim”

Komisioneri Publik pretendon se Komisioni i Pavarur i Kualifikimit nuk ka kryer hetime të plota për të ardhurat e bashkëshortit të prokurores Sevdari, ka mangësi në hetim sa i përket kriterit të aftësive profesionale dhe se nuk ka hetuar denoncimet ndaj saj. Ai i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit të rishqyrtojë dosjen për të vendosur nëse prokurorja duhet të konfirmohet.

Më shumë