Postuar nga: Zaki Laidi

Analize 4 Feb 2019

Pakti Franko-Gjerman nuk është problem

Sigmar Gabriel, një ish ministër i jashtëm i Gjermanisë dhe udhëheqës i SocialDemokratëve, ka reaguar ndaj firmosjes së paktit të ri të miqësisë franko-gjermane duke rikujtuar kërcënimet që vijnë nga e shkuara. Duke injoruar kërcënimet e sotme, dhe mungesën e autonomisë strategjike të Europës, ai i bën një shërbim të keq Europës dhe Gjermanisë.

Analize 13 Feb 2018

Vala e dytë e populizmit

E ndarë mes shpresës se trazirat mbaruan me zgjedhjen e presidentit francez Emmanuel Macron dhe zgjedhjeve të fundit në Austri, Gjermani dhe Republikën Çeke, Europa gjendet përballë një vale populiste që duket se nuk ka mbaruar.

Më shumë