Lajm15 Jan 2019

Hetim për korrupsion shoqërohet e pyetet prokurori i Gjirokastrës

Prokuroria e Krimeve të Rënda bëri me dije se po kryeheshin veprime hetimore lidhur me një procedim penal për akuzat e korrupsionit aktiv dhe pasiv. Prokurori Çoçoli tha se nuk ishte në dijeni nëse ndaj tij kishte hetime.

Autor: Fjori Sinoruka BIRN Gjirokastër
Printo

Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër. Foto:Fjori Sinoruka

Një prokuror i Prokurorisë së Rrethit Gjirokastër është shoqëruar dhe marrë në pyetje nga kolegë të Krimeve të Rënda të cilët po hetojnë në lidhje me dyshimet për korrupsion. Zyrtarisht  Prokuroria e Krimeve të Rënda bëri me dije se po kryeheshin veprime hetimore lidhur me një procedim penal për akuzat e korrupsionit aktiv dhe pasiv, por nuk ishte  kërkuar masë sigurie për prokurorin e Gjirokastrës Spartak Çoçoli.

Çoçoli mësohet se u shoqërua në policinë e Gjirokastrës ku është marrë në pyetje për llogari të procedimit penal Nr. 08/2019. Prokuroria nuk bëri me dije nëse Çoçoli pyetej si person në hetim, por njoftoi se çështja penale kishte të bënte me korrupsion pasiv dhe aktiv të gjykatësit ose prokurorit e parashikuar “nga nenet 319 dhe 319/ç” të Kodit Penal.

I pyetur nga BIRN rreth këtij hetimi, prokurori Spartak Çoçoli përsëriti disa herë se nuk kishte dijeni. “Siç e shikoni unë jam në punë dhe ato që janë thënë janë të pavërteta”, tha Çoçoli.

Çoçoli ishte denoncuar më parë publikisht nga familja e një vajze të larguar nga shtëpia se kishte favorizuar personin që ata e akuzonin për rrëmbim. BIRN po ashtu mësoi nga burime pranë policisë se procedimi i ri ishte i lidhur me lirimin e një makine të sekuestruar.