Lajm30 Apr 2021

Shtyhet për të tretën herë seanca dëgjimore për prokurorin Avni Kraja

Dy seancat dëgjimore të mëparshme për prokurorin e Tiranës Avni Kraja u shtynë me kërkesë të tij për arsye shëdetësore. Seanca e tretë u shty me kërkesë të përfaqësueses ligjore për t'i dhënë mundësia të përgatiste një mbrojtje efikase.

Autor: Edmond Hoxhaj BIRN Tiranë
Printo

Seanca dëgjimore për prokurorin Avni Kraja

Seanca dëgjimore që pritej të zhvillohej të premten për prokurorin e Tiranës Avni Kraja u shty sërish për të tretën herë.

Seanca e parë e planifikuar për t’u zhvilluar më datë 16 prill u shty për më datë 26 prill pasi prokurori Kraja kishte depozituar një raport mjekësor për arsye shëndetësore.

Edhe seanca e planifikuar për më datë 26 prill u shty per të njëjtin motiv.

Prokurori Kraja nuk u paraqit në seancën e të premtes, por aty ishte e pranishme përfaqesuesja e tij ligjore, avokatja Irena Resa.

Pasi kryesuesi i trupit gjukues Lulzim Hamitaj kreu prezantimin e pakëve dhe bëri me dije se hetimin administrativ për prokurorin Kraja ishte përfunduar vetëm për kriterin e pasurisë, avokatja Tesa paraqiti kërkesë për shtyrjen e seancës dëgjimore që ti jepej kohë për të kryer mbrojtje dinjitoze për të përfaqësuarin prej saj.

Ajo sqaroi se prokurora e posaçme për përfaqësim i ishte dhënë një ditë më parë dhe se i nevojitej një kohë e arsyeshme për të përgatitur mbrojtjen.

Pasi trupi gjykues i kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Alma Faskajn dhe anëtare Genta Tafa Bungon u tërhoq, vendosi të shtyjë seancën për më datë 6 maj, ora 12:00.