Investigim

Prindërit e ‘Shehidëve’ Shqiptarë të ISIS, në Pikëllim dhe të Braktisur

Djemtë e tyre shkuan të luftonin për ISIS-in në Siri apo Irak, disa prej tyre u bënë edhe me fëmijë në zonën e konfliktit – më pas u vranë, duke lënë në vuajtje familjarët e tyre të varfër në Kosovë, Shqipëri dhe Maqedoni.

video>>

Në Fokus

Analize 16 Jan 2018

Kërkesat për autonomi tensionojnë marrëdhëniet mes Hungarisë dhe Rumanisë

Hungaria dhe Rumania janë në sherr – sërish- mbi çështjen e kërkesës së hungarezëve të Transilvanisë për autonomi, kërkesë për për të cilën ekspertët thonë se Bukureshti do të duhet të përgjigjet një ditë.

Lajm 16 Jan 2018

Raporti i Freedom House: Liria e medias, korrupsioni dhe institucionet e dobëta pengojnë lirinë në Ballkan

Sipas raportit të përvitshëm të Freedom House mbi lirinë në botë, mungesa e lirisë së medias, korrupsioni dhe institucionet e dobëta mbeten sfidat kryesore të vendeve të Ballkanit, ndërsa Serbia paraqiti një trend veçanërisht shqetësues të rënies së lirisë gjatë vitit 2017.

Lajm 15 Jan 2018

Sondazhi: Shqipëria, vendi më pak fetar në Ballkan

Ndonëse feja mbetet e fuqishme në rajonin e Ballkanit sipas një sondazhi botëror, Shqipëria dallon nga vendet e tjera me një përqindje më të ulët të popullatës që e konsideron veten si të përkushtuar ndaj një feje.

Investigim 12 Jan 2018

Vdekje “të papritura”, Autoriteti fajëson viktimat e aksidenteve në minierën e Bulqizës

Autoriteti për Sigurinë dhe Emergjencat në Miniera bën përgjegjës dy minatorët Eris Keta dhe Eduart Dama për vdekjet e tyre-një praktikë e zakonshme e së shkuarës që rëndon për së dyti viktimat dhe familjet e tyre dhe lejon kompanitë që të vazhdojnë shfrytëzimin pa kriter të minierës së Bulqizës.

Opinion 11 Jan 2018

Përparimi dredharak i Kinës në Ballkan duhet të shqetësojë BE-në

Ndërsa Europa përqendrohet te kërcënimi rus në rajonin e Europës Lindore, ajo ka shpërfillur rreziqet që i vijnë nga rritja e ndikimit të Kinës në rajon.

Analize 10 Jan 2018

Shumëfishimi i lejeve të ndërtimit nuk ia ngre humorin ndërtuesve

Gjatë periudhës janar-shtator 2017, numri i lejeve të ndërtimit të dhëna në Shqipëri u shumëfishua, duke ringjallur shpresat për këtë sektor të rëndësishëm të ekonomisë. Por të dhënat e Vrojtimit të Biznesit dhe Konsumatorit të Bankës së Shqipërisë treguan se lejet e ndërtimit nuk mjaftuan dhe sektori vijon të jetë në depresion.

Analize 9 Jan 2018

Gjyqet për terrorizëm në Ballkan zbulojnë lidhjet me Europën Perëndimore

Gjyqet e terrorizmit të islamikëve ballkanikë tregojnë se shumë nga këta individë ose ishin të indoktrinuar nga komunitetet e radikalizuara në Gjermani, Austri dhe Itali ose kishin lidhje me to.

Investigim 8 Jan 2018

Biznesi i pandershëm i Byrosë së Sigurimeve me jetën e shqiptarëve

Byroja Shqiptare e Sigurimeve ka akumuluar miliarda lekë borxhe ndaj familjarëve të viktimave dhe personave të gjymtuar në aksidente automobilistike, ndërkohë që e nënvlerëson jetën e tyre me komisione në konflikt interesi dhe refuzon ekzekutimin e vendimeve të gjykatave për dëmshpërblim.

Lajm 5 Jan 2018

Deputetët Aqif Rakipi dhe Gledjon Rehovica humbasin mandatin

Komisioni qendror i zgjedhjeve vendosi sot heqjen e mandateve të dy deputetëve për shkak se nuk kishin deklaruar probleme penale me drejtësinë Italiane shumë vite më parë.

Analize 4 Jan 2018

Monumentet e kulturës, “viktimë” e motit të keq dhe mungesës së restaurimeve

Mungesa e ndërhyrjeve restauruese në vite bëri që përmbytjet e fillimit  të dhjetorit të dëmtonin disa monumenteve të rëndësishme kulture, ndërsa reshjet ndikuan në shembjen e disa banesave në Gjirokastër  dhe një muri të Kalasë së Libohovës. 

Më shumë