Skeda e pasurisë së deklaruar –Petrit Sinaj –kryetar i Bashkisë Berat

Kryetari i Bashkisë së Beratit, Petrit Sinaj zotëron pasuri me vlerë 36.8 milionë lekë, ndërkohë që investimet kryesore të familjes janë fokusuar në ngritjen e një ferme të bimëve medicinale në një sipërfaqe toke të marrë me qira nga Ministria e Bujqësisë.

Kolegji fillon shqyrtimin e çështjes “Xhezair Zaganjori”

Procesi ndaj Kryetarit të Gjykatës së Lartë Xhezair Zaganjori në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit nisi të martën me kërkesën e Komisionerit Publik për shkarkimin e tij nga detyra për pasuri të pajustifikuara ndërsa Zaganjori, ndonëse pranoi mungesën e dokumentacionit për pagesën e taksave, dha një interpretim tjetër të kushtetutës duke kërkuar konfirmimin në detyrë.

Hetimet e pushuara dhe problemet me figurën rrezikojnë prokuroren Alketa Nushi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ngriti pikëpyetje mbi të tre kriteret e vetingut, ndërkohë që prokurorja Alketa Nushi tha se “ndjehej e turpëruar nga raporti i DSIK-së” dhe se dispononte pasuri modeste.

Skeda e pasurisë së deklaruar –Fatos Tushe –kryetar i Bashkisë Lushnje

Kryetari i Bashkisë së Lushnjes, Fatos Tushe rezulton me mungesë të ardhurash për të paguar këstet e një kredie bankare; e cila ka shërbyer për blerjen e dy lokaleve, një apartamenti dhe dhënien hua të 70 mijë eurove ndaj të tretëve.

Prokurori Behar Dibra konfirmohet për SPAK

Prokurori i Prokurorisë së Krimeve të Rënda, njëherazi kandidat për Strukturën e Posaçme Antikurrupsion, SPAK, kaloi me sukses testin e vetingut.

Rivlerësimi i Regleta Panajotit, KPK ngre pikëpyetje mbi pasurinë dhe profesionalizmin

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ngriti pikëpyetje mbi mundësitë financiare të gjyqtares së Tiranës Regleta Panajoti, njëkohësisht kandidate për në Gjykatën Kushtetuese, ndërsa një denoncim u vu në dukje si problem në kriterin e aftësive profesionale. Panajoti dha shpjegime mbi pasurinë, duke kundërshtuar gjetjet e KPK dhe kërkoi të konfirmohej.

Kandidat për bashkinë e Lezhës, Eduart Ndocaj kallëzon se e kanë kërcënuar

Eduart Ndocaj, i cili është po ashtu ish-deputet i PS dhe një prej pak kandidatëve përballë atyre të Partisë Socialiste në zgjedhjet lokale të bojkotuara nga opozita, pretendon se është kërcënuar nga persona pranë shumicës.

Pasuria e pajustifikuar dhe figura rrezikojnë karrierën e prokurorit Eugen Beçi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit tha se prokurori Eugen Beçi nuk justifikonte pasurinë si dhe nuk kishte deklaruar refuzimin e vizës nga SHBA dhe se kishte kontakte të papërshtatshme. Beçi s’dha shpjegime për pasurinë, por kërkoi që fotoja e tij publike me një person të dënuar të mos merrej parasysh.  

Kisha orthodokse kritikon përdorimin e kishave për fushatë

Në dy deklarata të ashpra, Kisha Orthodokse e Shqipërisë kritikoi përdorimin e kishave nga dy kandidatë socialistë për fushatën elektorale, duke e quajtur një sjellje të tillë “të papranueshme”.

Skeda e pasurisë së deklaruar – Armando Subashi – kryetar i bashkisë Fier

Gjatë periudhës që kryetari i bashkisë Fier, Armando Subashi ka qenë subjekt i deklarimit të interesave private, pasuria e tij është dhjetëfishuar.