Dëmtimi i rrugës antike nga punimet e HEC-it, u fshi me një të rënë lapsi

Ekspertiza e një topografi, bazuar mbi fotografi të dhëna nga kompania koncesionare nën akuzë për dëmtimin e një segmenti kalldrëmi që sipas arkeologëve i përket një degëzimi të rrugës Egnatia, i mjaftoi Prokurorisë së Pogradecit për të pushuar hetimet, ndërkohë që institucionet e trashëgimisë kulturore bënë një sy qorr.  

Një biznes familjar: Farmacitë e lidhura me drejtuesit e Fondit përfituan miliona euro nga ilaçet

Një grusht farmacish nën pronësinë e familjarëve të zyrtarëve të Fondit të Kujdesit Shëndetësor, të hetuara për mashtrim me subvencionet, përfituan dhjetëra milionë euro në rimbursime barnash nga viti 2010 deri në vitin 2018, pavarësisht dyshimeve për përfitime të paligjshme, konflikt interesi dhe favorizim nga drejtuesit e FSDKSH-së.

Saga e rikonstruksionit të 5 poliklinikave, premtime dhe zvarritje prej 14 vitesh

Një projekt i financuar me kredi të butë nga qeveria italiane për rikonstruktimin e pesë poliklinikave shëndetësore u zvarrit për 14 vjet dhe ende nuk ka përfunduar-ndërkohë që Kontrolli i Lartë i Shtetit gjeti një seri shkeljesh dhe e cilësoi projektin të dështuar.  

U inaugurua nga Rama me polifoni, por rruga e Lumit të Vlorës nisi si “ndërtim i paligjshëm”

Një hetim i Prokurorisë së Vlorës zbulon se një rrugë e inauguruar në prag të fushatës elektorale të 2017 nisi si ndërtim pa leje, ndërkohë që administratorët e kompanive nënkontraktore akuzohen edhe për falsifikim dokumentesh dhe shfrytëzim të paligjshëm të lumit. Çështja dërgohet në gjyq, ndërkohë që të pandehurit i mohojnë akuzat.  

Si e ‘fshehu’ gjyqtari Artur Malaj vilën 3-katëshe nga vetingu

Dokumente dhe dëshmi të siguruara nga BIRN tregojnë që Komisioni i Pavarur i Kualifikimit  anashkaloi prova të shumta që e lidhin gjyqtarin e Gjykatës Administrative të Apelit, Artur Malaj me një vilë 3 katëshe në qytetin e Vlorës-si dhe akuzat për korrupsion dhe transaksionet e familjarëve me të ashtuquajturën “mafia” e pronave në bregdet.

“Mali” i ilaçeve të skaduara në QSUT shkakton kosto të shumëfishta

Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se rreth 93 për qind e medikamenteve që gjenden në farmacinë qendrore të QSUT-së janë të skaduara-dëm i cili u akumulua vit pas viti në 447 milionë lekë, ndërkohë që qindra pacientë vuajtën pasojat e mungesës së barnave.  

Raporti i Euralius: Legjislacioni shqiptar i pronës shkel të drejtat e njeriut

Një raport i pabotuar i Euralius mbi të drejtën e pronës në Shqipëri evidenton problemet e shumta ligjore dhe faktike me kthimin dhe kompensimin, legalizimet dhe shpronësimet për llogari të investimeve strategjike, që sipas saj mund të përbëjnë shkelje të Konventës Europiane të të Drejtave të Njeriut.

Ekstradimi i Nezar Seitajt: Të gjithë në shkelje, por askush “me dashje”

Një hetim 3-mujor i Prokurorisë së Durrësit për ekstradimin në Itali të anëtarit të bandës së Habilajve gjeti shkelje të procedurave nga struktura të  Policisë, Prokurorisë, Gjykatës dhe ministrja e Drejtësisë, por akuza u pushua me argumentin se shkeljet nuk ishin bërë me dashje dhe se ekstradimi nuk pengon procedimin e Prokurorisë së Krimeve të Rënda.

Kështjellat “e rreme” të Bullgarisë nuk i bëjnë përshtypje turistëve

Pasi Bullgaria thithi 90 milionë euro nga BE për projekte restauruese që ekspertët i kanë konsideruar si “dëmtuese” të trashëgimisë kulturore, premtimi për tërheqje të turistëve ka dështuar të materializohet.

Mungesa e konkurrencës bën pis tenderat e lavanderisë

Gjatë dy viteve të fundit, një kompani e akuzuar nga PD për ‘lidhje me mafian’, fitoi  e vetme gati 73 për qind të vlerës së shërbimeve të lavanderisë të prokuruara nga spitalet rajonale, duke u shpallur fituese në më shumë se gjysmën e tenderave, pasi nga autoritetet kontraktore u skualifikuan shumica e subjekteve të tjera konkurruese.