Ilustrim grafik i portës së Brandenburgut me flamujt e Ballkanit
Interviste

Sussane Schutz: Sundimi i ligjit vendimtar në progresin e Ballkanit

Sussane Schutz, Drejtoresha për Ballkanin Perëndimor në Ministrinë e Jashtme Federale në Gjermani, thotë se rajoni do të jetë në rend të ditës gjatë Presidencës së Berlinit të Këshillit Europian, por se vendet që kërkojnë integrim duhet të bëjnë gjithashtu pjesën e tyre.

video>>

Në Fokus

Analize 8 Aug 2020

Vendimi i KPK: Kryegjyqtari Skënder Haluci dështoi të provonte burimin e pasurive

Kryetari i Gjykatës së Vlorës, Skënder Haluci u shkarkua nga detyra pasi rezultoi me mungesë burimesh financiare në vlera të mëdha për blerjen e pasurive dhe shpenzimet e jetesës.

Reportazh 8 Aug 2020

Në mbrëmjet pa muzikë në Durrës ndjehet mungesa e artistëve të rrugës

Ndërsa aktivitetet artistike në salla të mbyllura janë kufizuar nga rregullat e distancimit social për shkak të pandemisë së COVID-19, artistët kanë dështuar të zbresin në rrugë për të mbushur zbrazëtinë kulturore të qytetit bregdetar këtë sezon veror.

Lajm 7 Aug 2020

Gjyqtari i Apelit Shkodër, Aleks Nikolli përballet me probleme të pasurisë

Në një seancë maratonë prej 8 orësh të enjten, KPK konstatoi mungesë burimesh të ligjshme dhe ngriti dyshime për veprime fiktive nga ana e gjyqtarit të Apelit të Shkodrës, Aleks Nikolli, ndërsa ky i fundit kundërshtoi analizën financiare dhe kërkoi konfirmim.

Reportazh 6 Aug 2020

Vitrina e krizës nga COVID-19; bizneset ulin qepenin ose dalin në shitje

Shumë sipërmarrje të vogla nuk kanë mundur t’i mbijetojnë krizës ekonomike që solli pandemia e  COVID-19; disa kanë mbyllur aktivitetin dhe disa të tjerë e kanë nxjerrë biznesin për shitje.

Lajm 5 Aug 2020

Petrit Çomo përballet me probleme për pasurinë dhe një raport negativ të DSIK

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit identifikoi mospërputhje e pasaktësi në deklarimet e gjyqtarit Petrit Çomo për pasurinë. Gjithashtu u konstatua pamundësi financiare për investimet dhe shpenzimet e kryera. Çomo u quajti të pasaktë analizën financiare të Komisonit dhe të padrejtë një raport të DSIK për papërshtatshmëri.

Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN
Qytetarë dhe aktivistë protestuan kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumenjtë e Shqipërisë në Tiranë më 25 qershor 2020. Foto: Nensi Bogdani/BIRN