Punonjësit e pastrimit në Lezhë pa mjete mbrojtëse, kryebashkiaku: S’janë të rrezikuar

Kërkesës së punonjësve të pastrimit në Lezhë për të pasur maska e doreza, kryebashkiaku Pjerin Ndreu u përgjigj duke i akuzuar se i kishin shpërdoruar, ndërsa i cilësoi si jo të rrezikuar pasi punonin në distance, edhe pse dorezat dhe maskat janë mjete të detyrueshme për pastruesit.

Taksistët në Lezhë të bllokuar nga Covid-19, presin ndihmë nga qeveria

Taksistët një prej shëbimeve të prekura prej ndalimit të qarkullimit, mbeten me shpresë të ndihmës nga qeveria ose lehtësimit të lëvizjes, ndërsa ekonomitë e tyre familjare po vuajnë nga bllokimi.

‘Më mirë së bashku’, platforma virtuale kundër pasojave sociale të COVID-19

Një grup organizatash të shoqërisë civile dhe profesionistësh janë organizuar në një platformë virtuale për ofrimin e informacionit dhe shërbimeve ndaj familjeve dhe individëve në nevojë, të izoluar nga masat e marra kundër pandemisë së koronavirusit të ri COVID-19.

Heronj të heshtur: Laborantët dyfishojnë kapacitetet e respiratorëve të paktë të Shqipërisë

Në krizën e epidemisë së COVID-19, laborantët dentarë Besar Lalike dhe Elidian Çepele nuk ndenjën duarkryq – ata prodhuan pjesë për ventilatorë që dyfishojnë mundësitë e Shqipërisë për të trajtuar pacientët e koronavirusit, duke frymëzuar shumë kolegë dhe mjekë. 

Uria mposht frikën nga virusi: ricikluesit e varfër të mbetjeve thyejnë karantinën

Pandemia e COVID-19 ka hyrë në një javë kritike në Shqipëri, por familjet e varfra të komunitetit rom dhe egjiptian në qytetin e Durrësit i janë rikthyer punës së rrezikshme të mbledhjes së mbetjeve të riciklueshme nga kazanët e plehrave, ndërsa presin që ndihmat e premtuara nga qeveria të materializohen.

Nën karantinë nga COVID-19, kryeqyteti zbulon kënaqësinë e ajrit të pastër

Masat drastike të distancimit social, të marra si pjesë e përpjekjes për të ndaluar përhapjen e koronavirusit të ri e kanë ulur ndjeshëm ndotjen e ajrit në Tiranë; megjithatë ekspertët paralajmërojnë se pasojat e padukshme të ndotjes historike mund të rezultojnë vdekjeprurëse për ata që infektohen nga COVID-19.

Epidemia e koronavirusit gjunjëzon biznesin popullor të kafeneve në Shqipëri

Rrjeti i lokaleve dhe restoranteve punëson me mijëra njerëz në Shqipëri –të cilët ditët e shtetrrethimit po i përjetojnë edhe me frikën se nuk do të munden të paguajnë qiratë dhe stafin, se nuk do të arrijnë të marrin rrogën apo më keq- se nuk do t’ia dalin të rimëkëmben pas krizës.

Covid-19 përkeqëson situatën e të varfërve në Shkodër, 5 mijë familje kërkojnë ndihmë

Megjithë masat shtrënguese ndaj virusit tregjet dhe shëtitoret mbeten plot në Shkodër, ndërsa 5 mijë familje janë rregjistruar për ndihmë ushqimore në mungesë të punës dhe të ardhurave.

Covid-19, Durrësi mes karantinës dhe shëtitjeve buzë detit

Ndërsa orët e karantinës së detyruar e zbrazin qytetin bregdetar, në fashat e improvizuara për të lëvizur për punë rrugët mbushen me njerëz, ndërsa bregdeti kthehet në një shëtitore pavarësisht frikës nga Covid-19, që ka infektuar 6 qytetarë në Durrës.

Fashat orare të qeverisë krijuan dyndje dhe u lexuan si leje-shëtitje në Tiranë

Vendosja e fashave orare për të dalë nga karantina dhanë rezultat të kundërt në kryeqytet, ndërsa mijëra njerëz e lexuan si liridalje dhe mbushën rrugët e zunë radhë në supermarkete. Kryeministri njoftoi kufizime të reja, ndërsa i sulmoi ata që dilnin si ‘tradhtarë’.