Stafi

Kristina Voko
Drejtore

Kristina Voko është drejtore ekzekutive e BIRN Albania. Ajo vjen nga një eksperiencë e gjatë pune në shoqërinë civile në Shqipëri, në mbrojtje të të drejtave të njeriut në vend.

Marcus Tanner
Redaktor

Marcus Tanner është redaktor për Rrejetin Ballkanik të Gazetarisë Investigative, BIRN, dhe gazetar i jashtëm për gazetën Britanike, Indipendent. Përpara se ti bashkohej BIRN në 2006, ai ka punuar si korrespondent për Ballkanin për Indipendent nga viti 1989 deri në vitin 1994, dhe zëvëndes redaktor i faqes së botës deri në vitin 2001. Tanner është autor i disa librave si, ‘Croatia, A Nation Forged in War,’ ‘Ireland’s Holy Wars,’ ‘Last of the Celts,’ ‘The Raven King: Matthias Corvinus and the Fate of His Lost Library,’ si dhe ‘Albania’s Mountain Queen: Edith Durham and the Balkans.’

Besar Likmeta
Redaktor

Besar Likmeta është redaktor për Rrjetin Ballkanik të Gazetarisë Investigative në Shqipëri – BIRN Albania. Likmeta ka punuar si gazetar që nga viti 2003, në shtypin e shkruar, online dhe në televizion, duke kontribuar shkrime për publikime si Foreign Policy, The Sunday Telegraph, Christian Science Monitor, etj. Likmeta është fituesi çmimit CEI/SEEMO për merita në gazetari investigative për vitin 2009.

Gjergj Erebara
Redaktor

Gjergj Erebara është gazetar për BIRN në Tiranë. Ai ka mbaruar studimet universitare për gazetari në Universitetin e Tiranës dhe ka master shkencor (MSC) për Histori Ekonomike nga Universiteti i Lundit. I specializuar për gazetari ekonomike,Erebara ka punuar që nga viti 1998 në disa media të shkruara dhe vizive Shqiptare, si gazetar, redaKtor dhe kryeredaktor.

Aleksandra Bogdani

Aleksandra Bogdani është gazetare e BIRN Albania. Bogdani ka një experience të gjatë në mediat shqiptare dhe më pare ka punuar zëvendës kreyredaktore e gazetës së përditshme MAPO dhe Shekulli; Bogdani është gjithashtu pjesmarrëse në vitin 2012 në Bursën Ballkanike për Ekselencë në Gazetari, të organizuar nga BIRN.

Ivana Dervishi

Ivana Dervishi është gazetare e Rrjetit Ballkanik për Gazetari Investigative në Shqipëri. Dervishi ka studiuar për Juridik në Universitetin Europian të Tiranës dhe më parë ka punuar në gazetën e përditshme Shqip.

Vladimir Karaj

Vladimir Karaj është gazetar i Rrjetit Ballkanik për Gazetari Investigative në Shqipëri. Ai ka punuar më parë si redaktor i të përditshmes Mapo. Gazetar që nga viti 2002, ai ka punuar për media të ndryshme. Ai përqendrohet te reportazhi dhe historitë e thelluara, të lidhura më së shumti me krimin dhe politikën.