Bandat e drogës në Britani rekrutojnë njerëz nga Veriu i Shqipërisë

Bandat shqiptare të krimit po dominojnë tregun e kokainës në Britani, duke u mbështetur tek emigrantë të paligjshëm nga veriu i largët dhe malor i vendit, ku varfëria është shumë e përhapur.

Të dëbuar dhe të braktisur; borxhi i shpronësimeve kap vlerën 50.2 milionë euro

Prej më shumë se një dekade, qeveria shqiptare ka akumuluar një borxh prej  6 miliardë lekësh ndaj qindra familjeve – prona ose toka e të cilave është shpronësuar për t’u hapur rrugë projekteve për punë publike.

Televizionet nxjerrin në shitje hapësirën editoriale në fushatë

Televizionet vijojnë të ofrojnë hapësirë editoriale me pagesë për parti politike dhe kandidatë gjatë fushatës për zgjedhjet e 30 qershorit, një praktikë që sipas ekspertëve cënon profesionalizmin, tradhton publikun dhe i bën mediat të paafta të kërkojnë llogari nga politikanët.

Martesat fiktive, të rinjtë martohen me gra të moshuara për t’i shpëtuar dëbimit nga BE

Numri i shtuar i padive për të zgjidhur martesa mes djemsh të rinj dhe grave në moshë të thyer në Lezhë, ka zbuluar një “skemë” martesash fiktive për të siguruar dokumente identiteti me gjeneralitete të ndryshuara, të cilat ndihmojnë për të shmangur pezullimin e hyrjes në Bashkimin Europian.

Kontrabanduesit e cigareve gjejnë sërish strehë të sigurt në Mal të Zi

Ngjashëm me kontrabandën e cigareve të viteve 1990, Mali i Zi është bërë sërish qendër e një mashtrimi global të kontrabandës që transporton miliona cigare false në BE përmes përdorimit të anijeve ‘fantazmë’, kompanive guackë dhe dokumenteve të falsifikuara.

Qeveria kontraktoi miliona euro shpenzime me kontrata sekrete

Qeveria shqiptare ka shtuar ndjeshëm numrin e prokurimeve publike të klasifikuara “sekret shtetëror”, duke ngritur pikëpyetje nëse ligji për informacionin e klasifikuar po abuzohet për të shmangur transparencën dhe llogaridhënien, duke sjellë kosto shtesë për buxhetin e shtetit.

Mbi 5500 euro për një pishë: Kontrata e Bashkisë së Tiranës nën hetim nga Prokuroria

Planet për zgjerimin e autostradës Tiranë-Durrës pritet të rrafshojnë pas palmave, edhe pishat e kushtueshme në skarpatet e saj, të cilat u mbollën përmes një kontrate me negocim mes Bashkisë së Tiranës dhe kompanisë “Fusha” sh.p.k; kontratë e cila po hetohet nga Prokuroria e Tiranës për “shkelje të barazisë në tendera”.  

Anëtari i ri i KLP-së, nën hetim për ‘zhdukje të fashikujve hetimorë’

Prokurori Vatë Staka është prej vitit 2018 nën hetim nga Prokuroria e Shkodrës, por procedimi penal nuk e ndali Prokuroren e Përgjithshme të Përkohshme, Arta Marku që ta kualifikonte atë si kandidatin e vetëm për Këshillin e Lartë të Prokurorisë.

Konflikti i interesit; ndërtimi i ujësjellësit iu dha kompanisë së vëllait të kryebashkiakut

Kompania e vëllait të kryebashkiakut të Mallakastrës përfitoi një kontratë të majme për ndërtimin e ujësjellësit për furnizimin me ujë të dy fshatrave, gjatë kohës që Agron Kapllanaj drejtonte ish-komunën Qendër Mallakastër, një prokurim që ngre shqetësime për konflikt të mundshëm interesi.