Gjyqtari Arjan Balliu përballet në KPK me akuza për deklarim të rremë e konflikt interesi

Gjyqtari i Gjykatës së Apelit Durrës, Arjan Balliu u përball në seancë dëgjimore me një raport negativ financiar, dyshimet për konflikti interesi, fshehje pasurie e deklarim të rremë. Balliu kundërshtoi gjetjet dhe kërkoi rivlerësim në të 3 kriteret.

Gjyqi në Apel ndaj Emiljano Shullazit, në bllokadë prej 23 seancash

Gjykata e Apelit për Krime të Rënda u detyrua të shtyjë seancën e 23-të pas refuzimit të një avokateje kryesisht për të marrë përsipër mbrojtjen, ndërkohë që shtyu edhe afatet e paraburgimit për të pandehurit.  

Ish-kryebashkiaku i Vorës, Agim Kajmaku shpallet në kërkim nga Prokuroria

Bllokimi i bashkisë së Vorës përmes shkarkimit të dy nënkryetarëve rrezikon të çojë në burg ish-kryebashkiakun socialist, Agim Kajmaku, i cili humbi mandatin nga ligji i dekriminalizimit.  

KPK shkarkon gjyqtaren Hajrie Muçmata

Gjyqtarja e Apelit Shkodër Hajrie Muçmata  u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, pas rivlerësimit vetëm në kriterin e pasurisë.

Korrupsioni në rritje galopante në Shqipëri, sugjeron vrojtimi i Bankës Botërore

Një numër treguesish që masin nivelin e korrupsionit që kompanitë e biznesit detyrohen të paguajnë kanë shënuar rritje galopante mes viteve 2013 dhe 2019, sipas rezultatit të një anketimi të kryer nga Banka Botërore, e cila gjithsesi në një deklaratë të lëshuar nga zyra lokale u shpreh e kënaqur me përmirësimin e disa treguesve të cilat në përgjithësi ishin jo drejtpërsëdrejti të lidhur me qeverisjen.

Kolegji lë në fuqi shkarkimin e gjyqtarit Fatos Qato

Kolegji i Posaçëm të Apelimit vendosi të lërë në fuqi vendimin e KPK për shkarkimin e gjyqtarit të Gjykatës së Apelit Tiranë Fatos Qato.

Dorëheqja e Joana Qeleshit, pas barrës së provës për pasurinë dhe figurën

Vendimi i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit tregon se kryetarja e Gjykatës së Durrësit, Joana Qeleshi dha dorëheqjen 10 ditë pasi i kaloi barra e provës për pasurinë dhe pastërtinë e figurës –duke ndërprerë procesin e vetingut.  

Dosja e Lulzim Bashës bllokohet në Prokurorinë e Tiranës

Drejtuesja e Prokurorisë së Tiranës Elisabeta Imeraj thotë se grupi hetimor për kontratat e lobimit në SHBA është përçarë dhe se dosja gjendet në tryezën e saj pa vendimmarrje finale.

Vetingu nuk gjen probleme për zv.drejtorin e ShÇBA, Adriatik Ago

Numri dy i Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimit për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat, Adriatik Ago rezultoi pa probleme të pasurisë dhe pastërtisë së figurës.

Vetingu në polici shkarkon zyrtarin e parë

Komisioni i Jashtëm i Vlerësimit shkarkoi nga detyra shefin e zyrës së trajtimit të ankesave në ShÇBA Tiranë, Oltion Shehu – masa e parë disiplinore e të ashtuquajturit veting në polici.