Lajm

Dënohen 25 pjesëmarrësit në protestën kundër vendpagesës në autostradën Durrës-Kukës

Gjykata ka miratuar një marrëveshje, bazuar në kodin e ri të Procedurës Penale, mes prokurorisë dhe të akuzuarve të cilët pranuan fajësinë. Dy prej tyre u dënuan me kohën e paraburgimit, tre me gjobë nga 100 mijë lekë secili dhe të tjerë u dënuan me kusht.

Lajme

Lajm 18 Jun 2018

Skadon leja për HEC në Valbonë, “topi sërish në fushën” e Ramës

HEC-i në Valbonë është pa leje ndërtimi që prej fundit të majit, por aktivistët thonë se punimet vijojnë në mënyrë të paligjshme madje edhe pas vendimit të vonuar të gjykatës, e cila i pezulloi ato duke argumentuar për dëm “të pakthyeshëm”. Mbarimi i lejes e rikthen çështjen për vendimarrje të re nga KKT.

Lajm 18 Jun 2018

Leku forcohet sërish ndërsa BSH e konsideron situatën “rikthim në normalitet”

Leku shqiptar shënoi ditën e katërt radhazi me forcim të hënën, duke u rikthyer pranë rekordit historik shumëvjeçar ndërkohë që Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Gent Sejko justifikoi qëndrimin e institucionit të tij duke argumentuar se “kursi i këmbimit po rikthehet në normalitet”.

Lajm 18 Jun 2018

Vendimi i KPK: Lulo u shkarkua për deklarim të rremë të pasurisë “fantazmë” në Kanada

I shkarkuari i parë nga procesi i vetingut, Fatos Lulo e pësoi sipas vendimit të zbardhur pasi kishte deklaruar në ILDKPKI në vitet 2004-2006 pasuri në Kanada, nga të cilat hoqi dorë gjatë “deklaratës veting”, ku shkroi se nuk kishte pasur ndonjëherë një llogari prej 400 mijë dollarësh kanadezë apo apartament në Kanada.

Lajm 16 Jun 2018

Aktivistët protestojnë kundër autoriteteve që mbyllin një sy ndaj vrasjes së grave (Video)

Dhjetëra aktivistë u mblodhën të shtunën përpara drejtorisë së policisë në Tiranë, ku kritikuan ashpër mosveprimin policor ndaj denoncimeve të dhunuesve të grave dhe vajzave, ndërsa vendi numëroi 6 viktima të dhunës me bazë gjinore për gjashtëmujorin e parë të vitit 2018.

Lajm 15 Jun 2018

Artistët kërkojnë tërheqjen e projektligjit për Teatrin, shpallin protesta të përditshme (Video)

Dhjetëra artistë dhe qindra mbështetës të tyre u mblodhën të premten në Teatrin Kombëtar dhe konfirmuan vendosmërinë e tyre për të luftuar planet e qeverisë për falje të një pjese toke të teatrit në këmbim të një godine të re për aktorët.

Lajm 14 Jun 2018

Propozimi i financimit të TV private me fonde publike shqetëson OSBE-në

Përfaqësuesi i OSBE për Lirinë e Medias, Harlem Désir tha se propozimi i pronarëve të televizioneve private dëmton RTSH-në, ndërsa shtoi se çdo sistem subvencionesh shtetërore duhet të përfshijë “të gjithë sektorët dhe aktorët e medias, me procedura transparente dhe pa ndërhyrje politike”.   

Lajm 14 Jun 2018

Dëgjesa e vonuar për Teatrin Kombëtar pritet me mosbesim nga artistët

Në një sallë të tejmbushur me artistë, kryebashkiaku Erion Veliaj dhe ministrja e Kulturës organizuan dëgjesën e parë publike për fatin e Teatrit Kombëtar, ndërsa u përballën me një grup akuzash për thyerje besimi, mungesë transparence dhe përvetësim të pronës publike përmes partneritetit publik-privat.

Lajm 14 Jun 2018

Prokurori i Apelit, Trenova akuzohet për “kontrata të rreme dhe pasuri të pajustifikuara”

Karriera e prokurorit Gentian Trenova është vënë në pikëpyetje, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka zbuluar deklarata të rreme dhe pasuri të pajustifikuara, si dhe vuri në dukje faktin e pushimit të hetimeve për një trafikant droge dhe një prokuror të akuzuar për korrupsion. Trenova hodhi poshtë akuzat dhe kërkoi konfirmimin në detyrë.

Lajm 14 Jun 2018

Ish-kreu i Euralius: Reforma po funksionon, ka nevojë për më shumë mbështetje finaciare

Ekspertët vlerësojnë procesin e vetingut si funksional dhe të drejtë, por kërkojnë më shumë mbështetje dhe përshpejtim të punës, që do të nxirrte nga ngërçi institucionet e drejtësisë. Raporti i Komitetit Shqiptar të Helsinkit vlerësoi transparencën, ndërsa u theksua se pengesa kryesore ishte konflikti politik.

Lajm 13 Jun 2018

Aktivistët mjedisorë të vendosur të luftojnë në gjykatë kontratën e Kalivaçit

Organizata në krye fushatës për një Vjosë pa diga shprehet se do të vazhdojë betejën për mbrojtjen e lumit e fundit të egër në Europë dhe se po peshon mënyrat e kontestimit në gjykatë të kontratës së HEC-it të Kalivaçit.

Më shumë