Opinion

Ofendimet janë një realitet i përditshëm për gazetaret e Bosnjës

Gazetaria në Bosnje dhe Hercegovinë nuk është tamam “një botë burrash”, por megjithatë është shumë më e vështirë për koleget e tyre femra, për të cilat ofendimet, diskriminimi dhe komentet negative janë diçka rutinë.

Opinion

Opinion 25 Jun 2019

Politika e BE-së për “frenim” në Ballkan një iluzion i rrezikshëm

Vendimi për të vonuar përsëri hapjen e bisedimeve të pranimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut nuk është thjesht vetëm tradhti, por një gabim, pasi siguria e Europës varet nga një juglindje e qëndrueshme.

Opinion 20 Jun 2019

Ndryshimet dramatike në demokracinë e Turqisë

Duke refuzuar të pranojë humbjen e kontrollit mbi Stambollin, partia qeverisëse ka hequr “gjethen e fundit të fikut” që mbulon legjitimitetin demokratik të Turqisë dhe për herë të parë refuzoi vendimin e votuesve.

Opinion 19 Jun 2019

Politika e Brukselit ndaj Ballkanit i ngjan një versioni të shëmtuar të Eurovizionit

Marrëdhënia e BE-së me anëtarët e saj të mundshëm në rajon është shqetësuese si Eurovizioni i famshëm, në të cilin shpesh pikët e dhëna qartazi nuk kanë aspak lidhje me performancat e këngëtarëve.

Opinion 18 Jun 2019

Telenovelat e dashura turke përmirësojnë imazhin e Turqisë në Ballkan

Telenovelat popullore turke po ndihmojnë në përmirësimin e imazhit të vendit në rajonin e Ballkanit, edhe pse disa prej tyre trajtojnë një lloj nostalgjie osmane që ka implikime shqetësuese.

Opinion 17 Jun 2019

Pas krizës aktuale të Shqipërisë qëndrojnë krimet e pandëshkuara

Kriza aktuale e Shqipërisë i ka rrënjët në dështimin e saj për të bërë paqe me të kaluarën e përgjakshme, gjë e cila ka krijuar një klimë cinizmi dhe mosndëshkimi që po gërryen ende shpirtin e kombit.

Opinion 6 Jun 2019

Serbët meritojnë keqardhje për komentet raciste të kryeministres së tyre

Duke i përshkruar kosovarët si njerëz që sapo kishin dalë nga pylli, Ana Brnabiç nxori në pah traditën më të keqe të racizmit europian, që është një tragjedi mbi të gjitha për Serbinë demokratike.

Opinion 28 May 2019

Rezultatet e zgjedhjeve europiane thjesht përkeqësojnë perspektivën e vagët të Ballkanit

Me ekstremin e djathtë që bën progres të mëtejshëm akoma më të qartë në zgjedhjet europiane që u mbajtën këtë fundjavë, lojtarët kryesorë të BE-së me shumë gjasa do të bëhen akoma më të kujdesshëm në lidhje me zgjerimin e mëtejshëm për të përfshirë Ballkanin Perëndimor.

Opinion 21 May 2019

Shtetet e Ballkanit me sytë nga zgjedhjet në BE për shpresën e zgjerimit

Shtetet e Ballkanit Perëndimor që duan të anëtarësohen në BE kërkojnë të shohin politika të qarta për të ardhmen, por duket se duhet të presin.

Opinion 10 May 2019

Shfaqen tendosje në aleancën e Maqedonisë së Veriut me Turqinë

Lidhjet më të ngushta me Greqinë dhe BE-në dhe mosmarrëveshjet mbi aktivitetet e të ashtuquajturve gylenistë po vënë në provë miqësinë e vjetër të Shkupit me Ankaranë.

Opinion 10 Apr 2019

Protestuesit në Serbi mund të përsërisin gabimet e vjetra në lidhje me Kosovën

Herën e fundit që protestuesit në Serbi dolën në rrugë për çështjen e Kosovës – nën drejtimin e Sllobodan Millosheviçit – gjërat përfunduan shumë keq si për Serbinë ashtu edhe për fqinjët e saj.

Më shumë