Opinion

Europa duhet t’i përgjigjet kërcënimeve ndaj vlerave liberale

Siç ka treguar edhe kriza mbi sistemin gjyqësor në Poloni, BE-ja duhet të jetë më vigjilente në mbrojtjen e vlerave që shtetet anëtare dhe vendet kandidate duken të vendosura t’i testojnë.

Opinion

Opinion 11 Jul 2017

Ndarja etnike do të sillte katastrofë për Ballkanin

Thirrjet për të rishqyrtuar kufijtë e Ballkanit sipas kriterit etnik janë hapa të rrezikshëm prapa – dhe do të nxisnin konfliktet që ato supozojnë se duan të zgjidhin.

Opinion 10 Jul 2017

Bezdia e shoqërisë nga luftimi i krimit

Vite më parë një zë i ngadaltë i një personi për mua i panjohur po më pyeste përmes telefonit nëse përveç tenderëve, isha e interesuar të shkruaj edhe për krime të tjera. Dy javë më herët shtëpia e tij ishte sulmuar me granatë.

Opinion 24 Jun 2017

Demokracia mbetet e paarritshme në Shqipëri

Patronazhi dhe korrupsioni i bëjnë zgjedhjet një ushtrim me ‘standard të ulët’ në demokraci.

Opinion 23 Jun 2017

Për të ardhmen

Votimet e së dielës janë për këtë të ardhme të imagjinuar nga mendje të cilat, në delirin e madhështisë, shesin vizionin e tyre miop dhe përfitimin personal si sakrificë për të nesërmen e Shqipërisë.

Opinion 21 Jun 2017

“OKB t’i kompensojë siç duhet viktimat e Kosovës”

Kombet e Bashkuara duhet të rimarrin në konsideratë refuzimin e tyre për të kompensuar romët e Kosovës që vuajtën nga helmimi nga plumbi në kampet e drejtuara nga OKB-ja pas luftës në Kosovë.

Opinion 19 Jun 2017

Mjedisi përballë ekonomisë në Shqipëri

Duke bërë një panoramë të mjedisit në Shqipëri, profesori Aleko Miho peshon zgjedhjen e zhvillimit të qëndrueshëm apo parave të shpejta në kurriz të natyrës.

Opinion 19 Jun 2017

Premtimet e shkelura të Aleksandër Vuçiç ndaj Amerikës

Presidenti Vuçiç ka premtuar vazhdimisht se do të zgjidhë çështjen e vrasjeve të vëllezërve shqiptaro-amerikanë Bytyqi në Serbi në vitin 1999, kështu që kur të vizitojë Uashingtonin, Shtetet e Bashkuara duhet t’i bëjnë atij presion ta zgjidhë më në fund këtë çështje.

Opinion 13 Jun 2017

Këshilla Ime për Diplomatët në Prishtinë

Ku gabuan në hapa diplomatët e huaj në Kosovë. Dhe pasojat e atij gabimi. Shkruan Andrea Capussela

Opinion 8 Jun 2017

Politikës së SHBA në Ballkan do t’i duhet reflektojë realitetin

Në një pikë të caktuar, Uashingtoni do të detyrohet të riangazhohet me Ballkanin dhe të hartojë një politikë të re në përputhje me realitetin politik.

Opinion 30 May 2017

Presidenca Trump nuk e ka ndryshuar politikën e SHBA në Ballkan

Ndërsa shumë prisnin që politika e jashtme e SHBA-së të përmbysej nën drejtimin e Trump, mospërfshirja e tij në çështjet ndërkombëtare – me disa përjashtime – duket se nënkupton vazhdimësi të rolit të kahershëm të SHBA-së në Ballkan.

Më shumë