Opinion

Trump duhet të thërrasë një samit Serbi-Kosovë

Përpjekjet e Bashkimit Europian nuk kanë qenë të mjaftueshme për të rikthyer në tryezën e bisedimeve Serbinë dhe Kosovën, kështu që është koha që presidenti i Shteteve të Bashkuara të ndërhyjë me një qasje të re dhe të guximshme për gjetjen e një marrëveshjeje Beograd-Prishtinë.

Opinion

Opinion 13 Aug 2019

Ambiciet e gabuara të Parlamentit Europian

Në një kohë kur BE-ja ka dëshpërimisht nevojë të jetë në gjendje të veprojë me efikasitet, duket se ajo thjesht po angazhohet në më shumë manovra politike.

Opinion 5 Aug 2019

Europianizimi në Ballkan s’ka dështuar, thjesht i nevojitet kohë

Progresi në vendet e ish-Jugosllavisë duhet matur nga pikënisja e këtyre vendeve dhe jo nga fakti nëse ata kanë arritur të njëjtat standarde si Danimarka.

Opinion 25 Jul 2019

Gratë në krye të demokracive të botës

Duke gjykuar nga numri me rritje i grave në skenën politike, ditët e supremacisë mashkullore janë të numëruara.

Opinion 24 Jul 2019

BE-ja tani më e rëndësishme se kurrë për Ballkanin

BE-ja nuk është ideale, por pavarësisht bisedave të zymta rreth së ardhmes së saj, ajo është shumë më mirë se gjithçka tjetër që ne njohim apo kemi provuar deri më tani dhe ka qenë nismëtare e shumë më tepër sukseseve sesa mund të kuptojmë ne.

Opinion 19 Jul 2019

BE-ja ka dështuar në europianizimin e Ballkanit

Një libër i ri mbi politikën e BE-së ndaj Ballkanit shprehet se fuqia transformuese e BE-së në rajon është e pavërtetuar në teori dhe e dobët në praktikë.

Opinion 15 Jul 2019

E ardhmja e pasigurt e Greqisë nën qeverinë e saj të re

Pas një dekade trazirash, qeveria e porsazgjedhur po premton ta çojë Greqinë drejt rimëkëmbjes ekonomike, por flirtimet e saj me nacionalizmin populist dhe retorikën anti-emigracion janë arsye për t’u shqetësuar.

Opinion 9 Jul 2019

BE duhet të reagojë ndaj ligjeve drakoniane të medias

Ligjet e reja për të imponuar kufizime për median online që janë propozuar nga kryeministri i Shqipërisë Edi Rama duket se janë nxjerrë nga libri i udhëzimeve të Vladimir Putinit.

Opinion 8 Jul 2019

Leksione nga lufta për lidershipin e BE-së

Pas zgjedhjeve të BE-së në të cilat frika për një rritje të populizmit rezultuan të pabaza, Këshilli Europian ka emëruar kandidatët për postet më të larta të bllokut. Por a e ka përkeqësuar kjo “deficitin demokratik” të BE-së?

Opinion 4 Jul 2019

Harrojeni Poznanin –BE-së i nevojitet një politikë e re për Ballkanin

Me “procesin e vjetër të Berlinit” dhe perspektivën e zgjerimit të BE-së në Ballkan tashmë të vdekur, Brukseli duhet ta harrojë samitin e Poznanit dhe të punojë shpejt në një qasje të re dhe më realiste ndaj rajonit.

Opinion 27 Jun 2019

Zgjedhjet në Stamboll tregojnë si fitohet demokracia

Rezultati i rivotimeve në Turqi nxjerr në pah dobësinë më të madhe të populistëve autoritarë nga Polonia në Filipine: kutitë e votimit.

Më shumë