Opinion

Ndarja nëpërmjet ‘Brexit” do ta kthente Britaninë e Madhe në Jugosllavi

Largimi nga Bashkimi Europian e bën më të mundshëm shpërbërjen e Mbretërisë së Bashkuar dhe shumë njerëz nga Ballkani që jetojnë në Britani shohin disa ngjashmëri të rrezikshme me ish-Jugosllavinë.

Opinion

Opinion 7 Oct 2019

A mund ta ndalojë Europa emigrimin e të rinjve nga Ballkani?

Normat e larta të emigrimit po i shkaktojnë dëm të madh perspektivave të Ballkanit Perëndimor dhe nuk dihet ende nëse anëtarësimi në BE mund ta ndryshojë këtë largim masiv.

Opinion 2 Oct 2019

Mos e lini zgjerimin e BE-së në duart e Orbanit

Refuzimi i Trocsanyi të Hungarisë si Komisioner për Zgjerimin është një mundësi për një riorganizim më të gjerë të kandidatëve të komisionit, duke e larguar këtë portofol të ndjeshëm nga duart e qeverisë “iliberale” të Hungarisë.

Opinion 1 Oct 2019

Si i gërryen populizmi standardet morale

Votuesit në Europë dhe gjetkë po bëhen gjithnjë e më të gatshëm ta falin sjelljen joetike në dobi të përfitimeve partiake.

Opinion 30 Sep 2019

E ardhmja e Europës varet nga rindërtimi i demokracive të saj

Ndërsa ekipi i ri drejtues i BE-së bëhet gati të përballet me sfidat e reja në pesë vitet e ardhshme, blloku ka nevojë të rimendojë se ç‘do të thotë vërtet pjesëmarrje politike.

Opinion 30 Sep 2019

Kopshti Botanik i Tiranës – rëndësia dhe mosbesimi ynë

Interesi për të mbrojtur hapësirat e Universitetit të Tiranës dhe administrimin mbi to është jetik, jo vetëm për institucionin në vetvete, por për gjithë ecurinë e Arsimit të Lartë në vend.

Opinion 16 Aug 2019

Trump duhet të thërrasë një samit Serbi-Kosovë

Përpjekjet e Bashkimit Europian nuk kanë qenë të mjaftueshme për të rikthyer në tryezën e bisedimeve Serbinë dhe Kosovën, kështu që është koha që presidenti i Shteteve të Bashkuara të ndërhyjë me një qasje të re dhe të guximshme për gjetjen e një marrëveshjeje Beograd-Prishtinë.

Opinion 13 Aug 2019

Ambiciet e gabuara të Parlamentit Europian

Në një kohë kur BE-ja ka dëshpërimisht nevojë të jetë në gjendje të veprojë me efikasitet, duket se ajo thjesht po angazhohet në më shumë manovra politike.

Opinion 5 Aug 2019

Europianizimi në Ballkan s’ka dështuar, thjesht i nevojitet kohë

Progresi në vendet e ish-Jugosllavisë duhet matur nga pikënisja e këtyre vendeve dhe jo nga fakti nëse ata kanë arritur të njëjtat standarde si Danimarka.

Opinion 25 Jul 2019

Gratë në krye të demokracive të botës

Duke gjykuar nga numri me rritje i grave në skenën politike, ditët e supremacisë mashkullore janë të numëruara.

Opinion 24 Jul 2019

BE-ja tani më e rëndësishme se kurrë për Ballkanin

BE-ja nuk është ideale, por pavarësisht bisedave të zymta rreth së ardhmes së saj, ajo është shumë më mirë se gjithçka tjetër që ne njohim apo kemi provuar deri më tani dhe ka qenë nismëtare e shumë më tepër sukseseve sesa mund të kuptojmë ne.

Më shumë