Opinion

“Lojërat” e Rusisë bëjnë jehonë në Ballkan

Teksa Moska përgatitet për stërvitjen më të madhe ushtarake në dekada, Ballkani po ndjen tensionin në rritje mes Perëndimit dhe Lindjes.

Opinion

Opinion 27 Aug 2017

Shtet i madh dhe shtet i vogël në kontekstin shqiptar

Diskursi mbi “shtet të madh” apo “shtet të vogël”, i cili në Europë është zhvilluar përgjatë tre shekujve të fundit, në Shqipëri ka marrë tipare qesharake, pasi është kufizuar te numri i ministrive, i ministrave dhe i agjencive qeveritare.

Opinion 24 Aug 2017

Mbrojtja e trashëgimisë së Titos është një detyrë antifashiste

Sulmet nacionaliste ndaj Titos dhe trashëgimisë partizane janë të lidhura direkt me identitetin e nacionalistëve – dhe me pajtimin e tyre me fashizmin.

Opinion 1 Aug 2017

Mundet Vuçiç të bëhet De Gaulle i Serbisë për Kosovën?

Fjalët e fundit të presidentit të Serbisë për Kosovën ftojnë krahasime intriguese me ato të një tjetër nacionalisti në një tjetër epokë.

Opinion 27 Jul 2017

Thyerja e miteve për planet ruse në Ballkan

Një libër i ri hedh një vështrim hulumtues mbi atë që ka në plan Rusia – dhe atë që s’ka në plan – në Europën Juglindore.

Opinion 25 Jul 2017

Europa duhet t’i përgjigjet kërcënimeve ndaj vlerave liberale

Siç ka treguar edhe kriza mbi sistemin gjyqësor në Poloni, BE-ja duhet të jetë më vigjilente në mbrojtjen e vlerave që shtetet anëtare dhe vendet kandidate duken të vendosura t’i testojnë.

Opinion 11 Jul 2017

Ndarja etnike do të sillte katastrofë për Ballkanin

Thirrjet për të rishqyrtuar kufijtë e Ballkanit sipas kriterit etnik janë hapa të rrezikshëm prapa – dhe do të nxisnin konfliktet që ato supozojnë se duan të zgjidhin.

Opinion 10 Jul 2017

Bezdia e shoqërisë nga luftimi i krimit

Vite më parë një zë i ngadaltë i një personi për mua i panjohur po më pyeste përmes telefonit nëse përveç tenderëve, isha e interesuar të shkruaj edhe për krime të tjera. Dy javë më herët shtëpia e tij ishte sulmuar me granatë.

Opinion 24 Jun 2017

Demokracia mbetet e paarritshme në Shqipëri

Patronazhi dhe korrupsioni i bëjnë zgjedhjet një ushtrim me ‘standard të ulët’ në demokraci.

Opinion 23 Jun 2017

Për të ardhmen

Votimet e së dielës janë për këtë të ardhme të imagjinuar nga mendje të cilat, në delirin e madhështisë, shesin vizionin e tyre miop dhe përfitimin personal si sakrificë për të nesërmen e Shqipërisë.

Opinion 21 Jun 2017

“OKB t’i kompensojë siç duhet viktimat e Kosovës”

Kombet e Bashkuara duhet të rimarrin në konsideratë refuzimin e tyre për të kompensuar romët e Kosovës që vuajtën nga helmimi nga plumbi në kampet e drejtuara nga OKB-ja pas luftës në Kosovë.

Më shumë