Opinion

A duhet ta paguajë Kosova çmimin e gabimeve të BE-së?

Është demokracia e brishtë e Kosovës ajo që do të paguajë çmimin e ndonjë marrëveshjeje të arritur nga Thaçi për ndarjen e vendit. BE-ja duhet të mendohet dy herë.

Opinion

Opinion 15 Aug 2018

Ndarja Kosovë-Serbi mund të shkaktojë konflikte të reja në Ballkan

Një shkëmbim territoresh midis Kosovës dhe Serbisë mund të shkaktojë një reagim zinxhir dhe destabilitet në të gjithë Ballkanin dhe Perëndimi duhet të hapë sytë për pasojat shkatërruese që mund të sjellë kjo.

Analize 14 Aug 2018

Afrimi i Bannon në Ballkan, shqetësues por jo afatgjatë

Politikanët e djathtë amerikanë dhe ata të Ballkanit po afrohen, por interesat e tyre më shumë i ndajnë sesa i bashkojnë.

Opinion 10 Aug 2018

Serbia nuk ka asnjë të drejtë të flasë për ndarje të Kosovës

Për shkak të krimeve të patregueshme kundër popullatës civile të Kosovës, Serbia nuk ka as moral dhe as të drejtë politike të pretendojë diçka, jo më të hedhë idenë e ndarjes së Kosovës, shkruan aktivisti serb Milosh Ciric.

Opinion 27 Jul 2018

Shpërthimi i Trump për Malin e Zi me gjasa ka nisur me Putinin

Mendimet e habitshme të presidentit në lidhje me Malin e Zi thonë më pak për ballkanasit dhe më shumë për përpjekjet e tij shqetësuese mbi riorientimin e politikës së jashtme të Shteteve të Bashkuara larg aleatëve të tyre të vjetër e drejt Rusisë.

Opinion 25 Jul 2018

Anëtarësimi i Maqedonisë në NATO do të ndikojë në të gjithë Ballkanin

Nëse – siç duken gjasat – Maqedonia i bashkohet NATO-s, interesat e Rusisë do të pësojnë një tjetër goditje, ndërsa politika e Serbisë e neutralitetit ushtarak do të vihen nën presion të mëtejshëm.

Opinion 23 Jul 2018

Kosova e ka falur shumë lehtë ndërhyrjen e Turqisë

Kosova mund të mbështetet pjesërisht tek vullneti i mirë i Turqisë – por nuk duhet të harrojë kaq shpejt dëbimin e fundit, të fshehtë dhe shumë të diskutueshëm të gjashtë turqve nga vendi.

Opinion 20 Jul 2018

Ofendimi i Trumpit për Malin e Zi s’do të cënojë besueshmërinë e NATO-s

Presidenti i Shteteve të Bashkuara ka tronditur NATO-n me gjuhën e tij ofenduese për anëtarin më të ri, por dëmi afatgjatë i këtij qëndrimit do të jetë ndoshta më pak i rëndë sesa druhen shumë të tjerë.

Opinion 17 Jul 2018

Kërcënimi i Nato-s nuk është Trumpi, por një botë që po ndryshon

Samiti i fundit i NATO-s theksoi faktin se Shtetet e Bashkuara dhe Europa po përpiqen të gjejnë një formulë për ta mbajtur të fortë lidhjen Euro-Atlantike në një kohë transformimi global.

Opinion 11 Jul 2018

Pse s’duhet ta harrojmë Srebrenicën

Mohimi i gjenocidit të Srebrenicës duhet të marrë fund, autorët e pa gjykuar dhe të gjykohen dhe nxënësit e shkollave duhet të mësojnë për të vërtetën e masakrave të korrikut 1995, thotë Dunja Mijatoviç, Komisionerja për të Drejtat e Njeriut e Këshillit të Europës.

Opinion 6 Jul 2018

Kina dhe BE-ja luajnë “lojën e madhe” të investimeve në Ballkan

Kina mund të duket sikur po merr kryesimin në “lojën e madhe” të investimeve në infrastrukturë në Ballkan, por në fund do të fitojë qasja më metodike e BE-së.

Më shumë