Opinion

Referendumet greke dhe britanike kanë paralele të rëndësishme

Britani dhe Greqia janë shumë të ndryshme, por referendumet e mbajtura në të dy vendet ofrojnë mësime për mbështetësit e një votimit të dytë për qëndrimin apo largimin e Mbretërisë së Bashkuar nga BE-ja.

Opinion

Opinion 20 Feb 2019

Liderët e Rumanisë do të rrezikojnë çdo gjë për të ndalur Kovesin

Ideja që ndëshkuesja e partisë në pushtet mund të marrë postin e Kryeprokurores Europiane i tmerron socialdemokratët e Rumanisë dhe kjo është arsyeja pse ata janë të dëshpëruar për ta parandaluar këtë gjë.

Opinion 13 Feb 2019

Letër çdo djali e burri në Shqipëri

Ne nuk do të zhvillohemi si shoqëri nëse gjysma e popullsisë trajtohet në mënyrë çnjerëzore; sepse ëndrrat, talentet dhe aspiratat e vajzave dhe grave meritojnë të njëjtat shanse sikurse ato tonat për t’u realizuar.

Opinion 8 Feb 2019

Kultura e dhunës fshihet pas perdes së patriarkatit

Të pranosh se jeton në një shoqëri patriarkale, nuk do të thotë të dorëzohesh, por së pari të kuptosh si ndikon kjo në prodhimin e ngjarjeve si ajo e Kavajës, dhe më tej të flasësh sesi dilet prej kësaj.

Opinion 7 Feb 2019

Rreze shprese në pusin e pesimizmit

Qytetarët shqiptarë janë të gozhduar para ekranit ku propaganda iu komunikon se problemi më i madh është bojkotimi apo pengmarrja siç i referohet pushteti, i procesit mësimor dhe jo mungesa e reagimit të qeverisë ndaj kërkesave të studentëve.

Opinion 25 Jan 2019

BE-ja duhet të mësojë nga marrëveshja maqedonase e emrit

Progresi drejt përfundimit të mosmarrëveshjes midis Maqedonisë dhe Greqisë është fryt i vetë maqedonasve dhe Shteteve të Bashkuara dhe shumë më pak i BE-së, e cila megjithatë duket e prirur të pretendojë meritat për këtë gjë.

Opinion 24 Jan 2019

Dilema amerikane: Po sikur Thaçi të paditet?

Shtetet e Bashkuara kanë investuar shumë kapital në presidentin e Kosovës Hashim Thaçi me shpresën për të siguruar një marrëveshje paqeje Prishtinë-Beograd, por një aktakuzë e mundshme për krime lufte mund të dëmtojë strategjinë e Uashingtonit.

Opinion 18 Jan 2019

Vuçiçit i intereson pushteti, jo ulja e krimit

Plani i presidentit serb për të futur dënimin me burgim të përjetshëm për të drejtë lirimi me kusht nuk do të ulë numrin e krimeve dhe është një abuzim i rëndë i pushtetit të tij.

Opinion 26 Dec 2018

Maqedonia ka nevojë për më shumë demokraci, më pak “arritje”

Maqedonia duhet t’i lërë mënjanë “arritjet” dhe të fokusohet te debati, diskutimi dhe demokracia, që do t’i bashkojë njerëzit e nuk do t’i ndajë ata.

Opinion 23 Dec 2018

Pishtarët e shpresës

Studentët meritojnë të vlerësohen jo se janë studentë dhe se po protestojnë, por sepse me protestën e tyre ata po ridimensionojnë hapësirën shoqërorë dhe politike të vendit.

Opinion 21 Dec 2018

Nuk ka faj Kosova për gjendjen e saj aktuale

Nëse qeveria e Kosovës është e paaftë dhe e korruptuar, dikush mund të pyesë veten se cilët mbështetës ndërkombëtar i mundësuan këtyre njerëzve të tillë të vinin në pushtet dhe bënë një sy qorr para “kapjes së tyre të shtetit”.

Më shumë