Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar-Arben Dollapaj-prokuror i Apelit Shkodër

Prokurori i Apelit të Shkodrës, Arben Dollapaj, i cili kandidon për Këshillin e Lartë të Prokurorisë do të përballet në veting më 3 gusht. Si ka ndryshuar pasuria e tij nga viti 2003 deri në fund të vitit 2017.

Analiza

Analize 17 Aug 2018

Shkarkimi i Tom Ndrecës, për pasuritë e padeklaruara dhe fshehjen e hetimit të kunatit

Dy raportet pozitive të ILDKPKI dhe DSIK për anëtarin e Gjykatës së Lartë u përmbysën nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, i cili vendosi shkarkimin e Ndrecës për deklarime të pamjaftueshme dhe të pasakta të pasurisë dhe pastërtisë së figurës.

Analize 17 Aug 2018

Praktika e KPK: Arsyet që çuan në shkarkimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve

Vendimet e zbardhura të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit tregojnë se “deklarimi i pamjaftueshëm” mbështet të gjitha shkarkimet, shoqëruar me “cenimin e besimit te drejtësia” dhe në më pak raste, zotërimin e dyfishit të pasurisë së ligjshme.

Analize 14 Aug 2018

Kërkesa për inspektim e masë disiplinore ndaj prokurorit Beluri, “ndau” KPK

Vendimi i zbardhur i KPK-së shpjegon se megjithëse unanime në konfirmimin në detyrë të prokurorit të Prokurorisë së Përgjithshme Kostaq Beluri, trupa gjykuese u nda për pjesën e vendimit që e çon prokurorin për inspektim dhe masë disiplinore. Shumica e KPK-së cilësoi të paplotë hetimin e një çështje, ku i dyshuar ishte gjykatësi i shkarkuar Admir Thanza.

Analize 14 Aug 2018

Pasuria e nënës dhe e ish-bashkëshortit, Komisioneri Publik apelon vendimin për gjyqtaren Alma Brati

Komisioneri Publik mendon se KPK nuk ka kryer si duhet hetimet mbi pasuritë e gjykatëses së Shkallës së Parë në Tiranë Alma Brati dhe se nuk ka verifikuar nëse nëna e saj dhe ish-bashkëshorti kishin burime të ligjshme pasurie. Komisioneri i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit rishikimin e  dosjes së Bratit për kriterin e pasurisë. 

Analize 2 Aug 2018

Rrëzimi i Gjykatës së Lartë të Shqipërisë

Dy vjet më parë, Gjykata e Lartë kishte 17 anëtarë. Gjashtë u tërhoqën nga detyra pas mbarimit të mandatit. Pesë ngelën në veting, katër u konfirmuan dhe një dha dorëheqjen. Një u dënua për korrupsion. Kjo është historia e shpërbërjes deri në themel të gjykatës më të lartë në vend.

Analize 1 Aug 2018

Zbulimet ndryshojnë historinë antike të Durrësit, por jo projektet e infrastrukturës

Zbulimet arkeologjike të viteve të fundit në Durrës kanë ndikuar shumë pak për ndryshimin e projekteve të infrastrukturës vendore, por përfundimet e arritura nga arkeologët kanë sjellë mjaft risi shkencore në përfundimet e deritanishme mbi kronologjinë historike të ndërtimeve dhe të qytetit në antikitet dhe në mesjetë.

Analize 1 Aug 2018

Gjyqtarja e dosjes “Karaburuni” kaloi në veting me notë minimale për aftësitë profesionale

Vendimi i zbardhur i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për gjyqtaren e Apelit të Vlorës, Brikena Ukperaj evidenton probleme me shkeljen e afatit ligjor në arsyetimin e vendimit për çështjen e tokave në Karaburun, por arrin në përfundimin se ato nuk janë në atë shkallë sa ta shpallin atë të papërshtatshme profesionalisht.

Analize 1 Aug 2018

Përfundon vetingu për kandidatët e Këshillit të Lartë Gjyqësor

Institucioni kyç për sistemin e ardhshëm të drejtësisë dhe që do të duhet të plotësojë vakancat e rëndësishme të krijuara nga procesi i vetingut në Gjykatën e Lartë pritet të jetë funksional së shpejti pasi procesi i vetingut për 14 kandidatët nga rradhët e gjyqësorit përfundoi të mërkurën me rikonfirmimet në detyrë të gjyqtarëve Hallunaj dhe Kadi.

Analize 1 Aug 2018

Gjyqtarja Alma Brati kaloi vetingun me aftësi “minimale” profesionale

Vendimi i arsyetuar i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit vërejti se deklarata e pasurisë së gjyqtares Brati ishte me pasaktësi që nuk përbënin indicie për dyshime, ndërsa vendimet e saj gjyqësore janë të mbushura me gabime drejtshkrimore dhe me raste u mungon qartësia, duke e klasifikuar atë profesionalisht të aftë por “me nivel minimal kualifikues”.

Analize 30 Jul 2018

Prokurorja e Përgjithshme vlerësohet “pranueshëm” në aftësitë profesionale

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ngriti pikëpyetje mbi një masë sigurie arrest me burg të kërkuar nga Prokurorja e Përgjithshme e Përkohshme Arta Marku si dhe me mungesën e hapave për përcaktimin e një metodologjie në emërimet e saj në prokuroritë, por arsyetoi se këto janë “mangësi formale” dhe e cilësoi aftësinë e saj profesionale “mjaftueshëm”.

Më shumë