Investigim

Lufta e Erion Veliajt me tregtarët ambulantë

Nën presionin e masave ndëshkuese administrative dhe kërcënimeve për sekuestrim të mallit, policia bashkiake e Tiranës e ka kthyer në mision spastrimin e trotuareve nga shitësit ambulantë të cilët me vështirësi sigurojnë paratë e mbijetesës nga shitja e produkteve bujqësore në kryeqytet.

Investigime

Investigim 13 Aug 2018

Dhjetëra milionë euro të harxhuara për kasat fiskale të cilat nuk funksionojnë

Qeveria Shqiptare ka vendosur të harxhojë mbi 1.9 miliardë lekë për të përmirësuar mënyrën e raportimit të kasave fiskale në Drejtorinë e Përgjithshme e Tatimeve pasi konkludon se të dhënat që transmetohen aktualisht “shfaqin gabime” dhe nuk shërbejnë dot për “nxjerrje xhiroje”.

Investigim 8 Aug 2018

Të heshtura dhe të shfrytëzuara: Lulëzimi i biznesit fason rëndon mbi mijëra gra shqiptare

E kthyer në një kantier të rëndësishëm punësimi për familjet e varfra shqiptare, industria fason rritet mbi shfrytëzimin e punonjësve të vet, normën e lartë dhe punën e keqpaguar-ndërkohë që shkeljet e konstatuara nuk ndëshkohen.

Investigim 3 Aug 2018

Koncesionit të ‘polit sportiv’ në Fier i mbin bari

Nëpërmjet një kontrate partneriteti publik privat, Bashkia e Fierit i dha kompanisë Elkos – në pronësi të deputetit kosovar Ramiz Kelmendi, 5,800 metra katrorë pronë publike në shkëmbim të ndërtimit të një kompleksi sportiv, i cili nuk u përfundua kurrë.

Investigim 19 Jul 2018

Zbulohet projekti i ‘Fushës’ me afro 90 mijë metra katrorë kulla dhe Teatër

Një kërkesë dyfaqëshe nga ana e biznesmenit Shkëlqim Fusha i hapi rrugën në kohë rekord një projekti që synon të transformojë pronën e tij prej vetëm 298.1 m2 në një kompleks kullash 17-21 kate, të shtrira mbi 8465 m2 tokë publike-përfshirë Teatrin Kombëtar, ish-selinë e Partisë Demokratike dhe Drejtorinë e Përgjithshme të Burgjeve.

Investigim 12 Jul 2018

“Paketat falas” të kardiokirurgjisë u kushtojnë pacientëve mijëra euro në spitalet private

Ndonëse qeveria i hapi rrugën financimit të plotë të ndërhyrjeve kardio-kirurgjikale në spitalet publike dhe private prej vitit 2014, zbatimi në praktikë i këtij vendimi i ekspozon pacientët përballë kostove të kripura për të marrë shërbimin, paralelisht me paratë që Fondi u kalon spitaleve private.

Investigim 11 Jul 2018

Policia akuzohet për presione dhe inskenime në favor të koncesionit të pyjeve

Banorët e tre fshatrave të Bulqizës iu rikthyen protestave kundër koncesionit të vitit 2015 për shfrytëzimin e pyjeve në fshatrat e tyre, ndërsa akuzojnë policinë e shtetit për presion dhe veçojnë shoqërimin e njërit prej organizatorëve si një përpjekje të inskenuar për të ndaluar protestat. 

Investigim 9 Jul 2018

“Amnisti dhe dhurata”: Vendimet e gjykatave që i rikthyen lirinë dhe pronat Kajollit

I dënuar në Itali me 22 vite burg, Fatmir Kajolli ia doli të shlyejë dënimin në Shqipëri me vetëm dy vjet qëndrim në qeli, ndërkohë që një vendim i Gjykatës së Krimeve të Rënda i riktheu së fundmi edhe shumicën e pronave në emër të familjarëve, me argumentin se kanë si burim “kontratat e dhurimit”.

Investigim 3 Jul 2018

“Sopata” me licensë mbi pyjet minon moratoriumin 10-vjeçar të qeverisë

Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se kompanitë e kontraktuara nga bashkitë e Librazhdit dhe Përrenjasit dhe disa banorë të zonave vazhdojnë prerjet e paligjshme të qindra pemëve pa u ndëshkuar, ndërkohë që premtimi për moratorium i qeverisë mbetet në letër.

Investigim 30 Jun 2018

Lufta e pacientëve për kurën e kancerit të gjirit sfidon politikën dhe kurbën në rritje të vdekshmërisë

Kryeministri Edi Rama ka premtuar se herceptina – një bar që përdoret për të kuruar fazat e avancuara të kancerit të gjirit nuk do të mungojë më për gratë shqiptare; megjithatë, një pjesë e pacienteve dhe mjekëve janë skeptikë ndaj zotimeve të qeverisë, ndërkohë që mbeten të shqetësuar për mungesën e një regjistri të sëmundjes malinje, i cili do të jepte një panoramë më të qartë të shkaqeve pas rritjes drastike të rasteve të diagnostikuara.

Investigim 26 Jun 2018

Llogaritë e pandershme mbi kostot e energjisë nxjerrin konsumatorët të humbur

Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se OSHEE arkëton nga shqiptarët dhjetëra milionë euro më shumë nga sa është e autorizuar nga ERE, ndërsa institucioni rregullator pranon llogaritje të kostove të energjisë, të cilat rezultojnë të pandershme dhe rëndojnë konsumatorin me të padrejtë.

Më shumë