Korrupsioni
Lajm

Valdrin Pjetri tërhiqet nga posti i kryebashkiakut të Shkodrës

Kandidati socialist i Shkodrës deklaroi se nuk do të kërkojë të marrë mandatin e kryebashkiakut pasi rezultoi i dënuar në Itali. Ndërkohë, fati i qeverisjes së kryeqendrës së veriut mbetet i paqartë dhe kriza kushtetuese duket se do të rëndohet.

Korrupsioni

Analize 13 Aug 2019

Biznesi i bashkëshortit dhe mangësitë profesionale i dhanë fund karrierës së Alketa Nushit

Sipas vendimit të KPK-së që e shkarkoi nga detyra, drejtuesja e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Kukës, Alketa Nushi ka cënuar besimin e publikut tek drejtësia, kryesisht për sa i takon aspektit etiko-profesional.

Lajm 13 Aug 2019

PD publikon dokumentin: Kryetari i bashkisë Shkodër, i dënuar për trafik droge

Të dhënat e publikuara nga Partia Demokratike të martën sugjerojnë se kryetari i sapozgjedhur i bashkisë së Shkodrës, Valdrin Pjetri është dënuar në vitin 2003 në Itali për trafik lëndësh narkotike.

Analize 12 Aug 2019

Videoja e “komplotit Doshi”, pa rol në shkarkimin e prokurorit Eugen Beçi

Vendimi i arsyetuar i KPK-së tregon se prokurori Eugen Beçi i shpëtoi penalizimit për videon e të ashtuquajturit “komploti Doshi”, por u dogj nga mosdeklarimi i heqjes së vizës amerikane si dhe nga problemet e shumta të pasurisë, mes të cilave edhe një kontratë fiktive me qëllim marrjen e kredisë së butë.     

Lajm 8 Aug 2019

Komisioneri ankimon Kastriot Selitën: Nuk arrin nivel të besueshëm

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa i kërkon KPA-së rihetimin për të tre kriteret për kreun e Gjykatës Administrative të Apelit, Kastriot Selita, duke e konsideruar të paplotë dhe të fragmentarizuar vendimin e Komisionit për konfirmimin në detyrë.

Analize 7 Aug 2019

Argumentet e Kolegjit të Apelimit në shkarkimin e gjyqtarit Edmond Islamaj

Kolegji i Posaçëm i Apelimit përmbysi konfirmimin në detyrë të anëtarit të Gjykatës së Lartë, Edmond Islamaj, duke mos pranuar pretendimet se kursimet e deklaruara në cash kishin shërbyer për të mbuluar shpenzimet ndër vite. Sipas Kolegjit, Islamaj nuk deklaroi 4.1 milionë lekë kursime në “vetting” për të shmangur kontrollin mbi burimin e tyre.

Lajm 2 Aug 2019

“Kredia e butë”, Komisioneri dërgon në Kolegj prokuroren Manjola Kajana

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa i kërkon Kolegjit të hetojë nëse kandidatja për SPAK, Manjola Kajana ka cënuar apo jo etikën në rastin e përzgjedhjes së bashkëshortit të saj për të përfituar kredi të butë nga Bashkia e Fierit, në kohën kur zyrtarët e kësaj bashkie ishin në hetim pikërisht për abuzime në shpërndarjen e kredive të buta.

Analize 2 Aug 2019

Deklarimet e pasakta dhe mungesa e burimeve financiare rrëzuan Enkeledi Hajron

Shumica në trupën gjykuese arriti në përfundimin se ish-kryetarja e Gjykatës së Tiranës, Enkeledi Hajro ishte përpjekur të fshehë pasurinë, ndërsa anëtarja Valbona Sanxhaktari rrëzoi në një mendim paralel disa prej gjetjeve.

Analize 1 Aug 2019

Raporti mjekësor dhe arsenali i ankimeve nuk e ndihmuan Rovena Gashin në KPA

Vendimi i zbardhur i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit tregon se ish-prokurorja Rovena Gashi pretendoi një mori shkeljesh të procedurave dhe u ankua për një sërë institucionesh, edhe pse një pjesë e të cilëve nuk kishin lidhje me vendimin ndaj saj. Kolegji i rrëzoi të gjitha ankesat si të pabazuara.  

Lajm 1 Aug 2019

Krimet e Rënda heqin masën e arrestit për ish-kreun e Burgjeve, Arben Çuko

Ish-drejtori i Përgjithshëm i Burgjeve, Arben Çuko akuzohet nga Prokuroria për korrupsion në lidhje me transferimin e një të dënuari, por gjykata lehtësoi masën e arrestit pasi i kishte konsideruar më parë provat kundër tij të mangëta.

Lajm 30 Jul 2019

Përfshirja në korrupsion, Vangjush Dakos i ndalohet hyrja në SHBA

Sekretari i Shtetit njoftoi publikisht se ish-kryebashkiakut të Durrësit dhe familjes së tij i ndalohej hyrja në SHBA “për shkak të përfshirjes së tij në korrupsion domethënës”. Dako: Rrufe në qiell të hapur.

Më shumë