Foto11 May 2015

Lagjja shqiptare e Kumanovës është rrafshuar nga luftimet

Banorët dhe gazetarët gjetën një panoramë shkatërrimi të thellë të shtëpive në lagjen e Trimave në Kumanovë ku një ditë luftimesh mjaftuan për të rrafshuar dhjetëra shtëpi. Fotot e agjencisë Associated Press paraqesin se çfarë gjetën banorët pas largimit të policisë maqedonase.

Autor: BIRN AP/BETA Kumanovë
Printo

Një banor po fotografon shkatërrimin në lagjen e Trimave ku u zhvilluan luftime përgjatë fundjavës mes policisë dhe një grupi të armatosur në rrethana të paqarta në Kumanovë mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Një banor po fotografon shkatërrimin në lagjen e Trimave ku u zhvilluan luftime përgjatë fundjavës mes policisë dhe një grupi të armatosur në rrethana të paqarta në Kumanovë mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Banorët vizitojnë lagjen e luftimeve në Kumanovë më 11 maj 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Banorët vizitojnë lagjen e luftimeve në Kumanovë më 11 maj 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Sylejman Jashari viziton lagjen e tij të rrënuar pas një dite luftimesh mes policisë dhe një grupi të armatosur në qytetin e Kumanovës mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Sylejman Jashari viziton lagjen e tij të rrënuar pas një dite luftimesh mes policisë dhe një grupi të armatosur në qytetin e Kumanovës mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Një banor viziton lagjen ku u zhvilluan luftime në Kumanovë mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Një banor viziton lagjen ku u zhvilluan luftime në Kumanovë mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Një banor inspekton dëmet në shtëpitë e lagjes së shqiptarëve në Kumanovë më 11 maj 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Një banor inspekton dëmet në shtëpitë e lagjes së shqiptarëve në Kumanovë më 11 maj 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Një banor është ulur para shtëpisë së tij të shkatërruar në lagjen e Kumanovës ku në fundjavë pati luftime mes një grupi shqiptarësh dhe forcave maqedonase mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Një banor është ulur para shtëpisë së tij të shkatërruar në lagjen e Kumanovës ku në fundjavë pati luftime mes një grupi shqiptarësh dhe forcave maqedonase mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Një banor shikon shtëpinë e dëmtuar në lagjen shqiptare të Kumanovës e cila u dëmtua rëndë nga luftimet në mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Një banor shikon shtëpinë e dëmtuar në lagjen shqiptare të Kumanovës e cila u dëmtua rëndë nga luftimet në mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Imami i xhanisë kryesore të Kumanovëz, Hoxha Nazmi, djathtas, dhe banorë të lagjes vizitojnë zonën e shkatërruar nga beteja që u zhvillua në fundjavë mes policisë dhe një grupi të armatosur në Kumanovë më 11 maj 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Imami i xhanisë kryesore të Kumanovëz, Hoxha Nazmi, djathtas, dhe banorë të lagjes vizitojnë zonën e shkatërruar nga beteja që u zhvillua në fundjavë mes policisë dhe një grupi të armatosur në Kumanovë më 11 maj 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Banorët po ecin në rrugët e lagjes ku u zhvillua beteja në fundjavë mes policisë dhe një grupi të armatosur mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Banorët po ecin në rrugët e lagjes ku u zhvillua beteja në fundjavë mes policisë dhe një grupi të armatosur mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Banorët vizitojnë lagjen e luftimeve në Kumanovë mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Banorët vizitojnë lagjen e luftimeve në Kumanovë mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Banorët vizitojnë lagjen e luftimeve në Kumanovë mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Banorët vizitojnë lagjen e luftimeve në Kumanovë mëngjesin e 11 majit 2015. (AP Photo/Visar Kryeziu)