Media Watch

Analize 14 Jul 2017

Adriatik Llalla keqpërdori autoritetin e prokurorisë për të censuruar mediat

Në prag të procesit të vetingut, Prokurori i Përgjithshëm Adriatik Llalla i kërkoi Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare, të censuronte një lajm kritik mbi pasurinë e tij në tejkalimin të parashikimeve ligjore.

Lajm 8 Jul 2017

Presioni po rritet mbi median në Ballkan

Dobësimi i ndikimit të BE-së dhe SHBA-së në Ballkan, rritja e ndikimit të Rusisë si dhe rritja e presioneve politike dhe të biznesit mbi gazetarët kanë krijuar një realitet të ri për median në Ballkan.

Lajm 6 Jul 2017

Padia e Gjin Gjonit “nënvizon abuzimin me ligjin e shpifjes” shkruan Instituti Ndërkombëtar i Shtypit

Gjyqtari kontravers kërkon 83.000 euro “dëme morale” nga mediat dhe gazetarët.

Lajm 21 Jun 2017

Gazeta Shqip klonohet për të shpërndarë lajme të rreme përpara zgjedhjeve

Një portal i ri me domain në Mali të Afrikës ka kopjuar pamjen e gazetës “Shqip” dhe shpërndan lajme të rreme në prag të zgjedhjeve të 25 qershorit -një formë e re dhe e rrezikshme piratimi që sipas gazetarëve synon të keqinformojë publikun.

Lajm 21 Jun 2017

Padia kundër Shëndet Plus; Spitali Amerikan i ofroi reklama gazetës kundrejt ‘lënies rehat’

Menaxherja e marketingut të Spitalit Amerikan deklaroi të mërkurën në cilësinë e dëshmitares se pas publikimit të një shkrimi investigativ nga gazeta Shëndet Plus – për të cilin Spitali Amerikan ka ngritur padi për shpifje – ajo inicioi kontakt me gazetarët duke i ofruar një paketë shkrimesh të sponsorizuara që u refuzua.

Lajm 15 Jun 2017

Gjyqtarja kërkon të dorëhiqet nga çështja Gjin Gjoni kundër gazetarëve

Në seancën e parë të çështjes gjyqësore në të cilën Gjyqtari Gjin Gjoni dhe bashkëshortja e tij Elona Çaushi pretendojnë se u është cenuar nderi dhe reputacioni nga Shqiptarja.com dhe gazetarët Elton Qyno e Adriatik Doçi, gjyqtarja Blerina Muça deklaroi se do të kërkonte emërimin e një gjykatësi nga jashtë rrethit gjyqësor për këtë çështje.

Lajm 13 Jun 2017

Paditë ndaj medias, UGSH i bën thirrje Gjin Gjonit të dorëhiqet nga funksionet drejtuese

Unioni i Gazetarëve Shqiptarë i kërkon gjyqtarit Gjin Gjoni që para se të përballet me gazetarët dhe mediat në gjykatë, të zhvishet nga mundësia e ndikimit mbi gjykatësit që do të shqyrtojnë çështjet.

Lajm 9 Jun 2017

Gjin Gjoni, padi 11 milionë lekë kundër medias: Më shkaktoi “vuajtje shpirtërore”

Me pretendimin se shkrimet e medias mbi hetimet dhe gjykimet e ndryshme mbi pasurinë e tij dhe të familjes së tij i kanë shkaktuar dëm moral, gjyqtari Gjoni dhe bashkëshortja e tij kanë ngritur  padi kundër BIRN, 4 gazetarëve dhe 1 gazete të përditshme, duke kërkuar një dëmshpërblim prej 11 milionë lekësh në total.

Analize 2 Jun 2017

Shitja e emisioneve televizive mjegullon linjën ndarëse mes lajmit dhe propagandës

Në dy proceset e fundit zgjedhore, një numër televizionesh kanë reklamuar haptazi në KQZ shitjen e hapësirës në edicionet informative dhe emisionet politike për partitë dhe kandidatët për deputetë dhe kryebashkiakë – një praktikë që ndalohet me ligj dhe përbën shkelje të rëndë të normave më bazike të gazetarisë.

Lajm 10 May 2017

Opinionisti Kastriot Myftaraj arrestohet nga policia dhe lirohet nga prokuroria pas thirrjes për vrasjen e diplomates Europiane

Policia e Tiranës bëri të ditur se pas një shkrimi të publikuar në rrjetin social Facebook, Kastriot Myftaraj, i njohur për teoritë e komplotit botëror dhe opinionist në disa televizione në Tiranë, u arrestua i akuzuar për thirrje publike për kryerjen e akteve të dhunshme duke ngritur diskutime mbi kufirin që ndan lirinë e shprehjes nga thirrja për dhunë. Por pak orë më vonë, prokuroria urdhëroi lirimin e tij të menjëhershëm duke deklaruar se nuk shihte vepër penale në shkrimin e tij.

Më shumë