mjedisi
Investigim

Pesticidet toksike të komunizmit vazhdojnë të helmojnë tokën shqiptare

Të përdorura me tepri dhe pa kujdes gjatë periudhës së regjimit, produktet dhe toka bujqësore shqiptare është e kontaminuar me pesticide të rrezikshëm dhe kancerogjenë si lindani dhe DTT-ja, të cilat përbëjnë një rrezik serioz për shëndetin publik dhe kanë bllokuar eksportet bujqësore shqiptare në BE.

Related Posts

Mjedisi

Lajm 4 Oct 2017

“BERZH pranoi se HEC-et në Shqipëri dëmtojnë mjedisin dhe banorët” pretendojnë mjedisorët

Mjedisorët në Europën Qendrore dhe Lindore zbuluan të mërkurën korrespondencën e tyre me BERZH, ku zbuluan se disa hidrocentrale në Shqipëri po i shkaktonin dëm mjedisit dhe banorëve.

Reportazh 2 Oct 2017

Foletë e shpendëve në Divjakë-Karavasta rrezikojnë të shkatërrohen nga pallatet shumëkatëshe (Video)

Një projekt i kompanisë Mabetex për zhvillimin urban të parkut kombëtar Divjakë-Karavasta ka shqetësuar specialistët e natyrës, të cilët argumentojnë se do të çonte drejt shkatërrimit përfundimtar të ligatinës.

Lajm 19 Sep 2017

I kërcënuar nga hidrocentralet, lumi i fundit i egër në Europë zbulon sekretet e tij

Një ekip ndërkombëtar shkencëtarësh ka regjistruar gjatë një ekspedite të shkurtër qindra gjallesa të reja në lumin Vjosë, dy prej të cilave të panjohura më parë për shkencën- një zbulim i jashtëzakonshëm që shton zërat për mbrojtjen e basenit të tij nga projektet për ndërtimin e hidrocentraleve.

Reportazh 23 Aug 2017

Të rinjtë vullnetarë dalin për “gjueti mbeturinash” për një qytet më të pastër

Me shpresën për ta bërë qytetin një vend më të pastër, por edhe për të sensibilizuar të tjerët për ruajtjen e mjedisit, një grup vullnetarësh nga Tirana, pastruan të martën bishtat e cigareve nga Pedonalja deri në sheshin “Nënë Tereza”.

Reportazh 15 Aug 2017

“Tajlanda” shqiptare në lumin Shalë tërheq qindra aventurierë

Natyra e paeksploruar, lumi i kaltër dhe mundësitë e shumta të aventurave e kanë kthyer së fundmi grykëderdhjen e lumit të Shalës në Koman në një nga pikat e nxehta të turizmit në Alpet Shqiptare.

Related Posts

Investigim 7 Aug 2017

Loja e dyfishtë e ish zv/drejtoreshës së doganave në kontrabandën e naftës ‘virgine’

Dokumentet e siguruara nga BIRN tregojnë se ish zëvendës drejtoresha e përgjithshme e doganave Lula Njebza, një prej gjashtë të akuzuarave si pjesë e skandalit të kontrabandës me naftën virgine, tentoi në mënyrë të pasuksesshme të mbulonte gjurmët e kontrabandës që çonin tek kompania ‘Tea Construction & Petrol’ dhe krerët e lartë të doganave.

Analize 27 Jul 2017

Gjykata thyen rrezistencën e bashkisë Tepelenë kundër HEC-it në Nivicë

Pas gati një viti rezistence, një vendim i Gjykatës Administrative në Gjirokastër e ka urdhëruar bashkinë e Tepelenës t’i kalojë një sipërfaqe nga fondi pyjor kompanisë ‘Kendervica Energy,’ e cila ka marrë një kontratë koncesionare për ndërtimin e HEC-it Driza 1 – projekt që sipas bashkisë dhe aktivistëve mjedisorë kërcënon kanionin e Nivicës.

Lajm 12 Jul 2017

Shqiptarët paguajnë 300 milionë euro në vit “taksa mjedisore”

Edhe pse paguajnë 2.8 për qind të PBB-së si “taksa mjedisore”, qytetarët shqiptarë jetojnë sërish në vendin që nuk është në gjendje të menaxhojë as mbetjet e veta urbane.

Reportazh 8 Jul 2017

Fotoekspozita e gjuetarëve sfidon imazhin e tyre si armiq të natyrës

Një ekspozitë me foto historike e hapur nga shoqata e gjuetarëve në Durrës, hedh dritë mbi rrënjët e saj të thella në komunitet duke sfiduar steriotipet, paligjshmërinë dhe duke i dhënë një dimension tjetër rolit të këtij sporti në mbrujtjen e dashurisë për natyrën. 

Foto 19 Jun 2017

Punimet e HEC-eve në Valbonë kërcënojnë lumin dhe natyrën në parkun kombëtar (Foto)

Ndërsa puna për ndërtimin e dy HEC-eve të Dragobisë dhe Çeremit në Luginën e Valbonës vazhdon, fotot më të fundit nga parku kombëtar tregojnë pasojat që kanë ato “në zemrën blu” të Alpeve Shqiptare.

Më shumë