Investigim

Abuzimi online tashmë i zakonshëm për gazetaret femra në Ballkan

Gazetaret në Ballkan përballen çdo ditë me kërcënime online. Shumë prej tyre thonë se lihen të vuajnë të vetme.

Rajoni

Opinion 25 Jun 2019

Ofendimet janë një realitet i përditshëm për gazetaret e Bosnjës

Gazetaria në Bosnje dhe Hercegovinë nuk është tamam “një botë burrash”, por megjithatë është shumë më e vështirë për koleget e tyre femra, për të cilat ofendimet, diskriminimi dhe komentet negative janë diçka rutinë.

Opinion 25 Jun 2019

Politika e BE-së për “frenim” në Ballkan një iluzion i rrezikshëm

Vendimi për të vonuar përsëri hapjen e bisedimeve të pranimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut nuk është thjesht vetëm tradhti, por një gabim, pasi siguria e Europës varet nga një juglindje e qëndrueshme.

Lajm 24 Jun 2019

Fitorja e opozitës në Stamboll sfidon autoritetin e presidentit turk

Presidenti Rexhep Tajip Erdogan është detyruar të pranojë humbjen në zgjedhjet e përsëritura për kryetar bashkie në qytetin më të madh të Turqisë, në atë që u pa gjerësisht si një test i rëndësishëm i demokracisë turke.

Analize 24 Jun 2019

Triumfet e futbollit kosovar nxjerrin në pah nevojën e dëshpëruar për investime

Ndërsa ekipi kombëtar i futbollit i Kosovës bëhet gjithnjë e më i fortë, duke sfiduar të gjitha pritshmëritë, menaxherët dhe ekspertët thonë se vendi tani duhet të punojë në përmirësimin e infrastrukturës së tij sportive të lënë pas dore.

Analize 21 Jun 2019

Përsëritja e zgjedhjeve në Stamboll mund të vendosë të ardhmen e Turqisë

Përsëritja e votimeve që do të mbahet të dielën në qytetin më të madh dhe qendrën kryesore ekonomike të Turqisë, Stamboll, mund të përcaktojë fatin e presidentit Erdogan dhe mund të sinjalizojë një ndryshim në politikën turke.

Opinion 20 Jun 2019

Ndryshimet dramatike në demokracinë e Turqisë

Duke refuzuar të pranojë humbjen e kontrollit mbi Stambollin, partia qeverisëse ka hequr “gjethen e fundit të fikut” që mbulon legjitimitetin demokratik të Turqisë dhe për herë të parë refuzoi vendimin e votuesve.

Lajm 20 Jun 2019

Ekspertët paralajmërojnë se tarifat e importit po rrisin çmimet në Kosovë

Barrierat ekonomike që Kosova ka vendosur ndaj Serbisë që nga nëntori i vitit 2018 po dëmtojnë konsumatorët e vendit duke detyruar rritjen e çmimeve, sugjeron një analizë e fundit.

Investigim 20 Jun 2019

Fëmijët e padukshëm të Kosovës: Trashëgimia e fshehtë e përdhunimeve të luftës

Fëmijët e lindur nga përdhunimi gjatë luftës i mijëra grave shqiptare të Kosovës nga forcat serbe janë mbajtur sekret, duke u braktisur, adoptuar ose rritur në qendra strehimi, ndërsa shumë pak nëna që pranuan të flasin në kushte anonimiteti mbesin të tmerruara nga mundësia e ekspozimit në publik.

Opinion 19 Jun 2019

Politika e Brukselit ndaj Ballkanit i ngjan një versioni të shëmtuar të Eurovizionit

Marrëdhënia e BE-së me anëtarët e saj të mundshëm në rajon është shqetësuese si Eurovizioni i famshëm, në të cilin shpesh pikët e dhëna qartazi nuk kanë aspak lidhje me performancat e këngëtarëve.

Analize 19 Jun 2019

Kompensimi vjen vonë për të mbijetuarit e përdhunimeve në luftërat në Ballkan

Dy dekada pas luftërave jugosllave, legjislacioni tani ofron përfitime për disa nga njerëzit që u përdhunuan ose pësuan dhunë seksuale në Bosnje dhe Hercegovinë, Kroaci dhe Kosovë, por viktimat duhet të luftojnë ende fort për të fituar dëmshpërblime në gjykata.

Më shumë